Koekjes met chocolade & koffie
Onweerstaanbaar zijn ze, deze koekjes met chocolade & koffie. Wit van buiten en chocoladebruin van binnen. Verse zelf gebakken koekjes overleven hier vaak niet langer dan een dag….. Ik maak ze dus maar niet te vaak…
Koekjes bakken met kinderen
Hoewel de koffie in dit chocoladekoekje maar licht in de nasmaak aanwezig is wil je dit misschien liever niet voor je kinderen. Laat het dan gerust weg, zijn ze nog steeds heel erg lekker. De koffie versterkt vooral de chocoladesmaak.
Meer zoete recepten
Houd jij van bakken? Er staan meer lekkere bakrecepten op de site:
Wat dit koekje te maken heeft met ‘zijn wie je bent’ lees je in de blog.
Ingrediënten
Ca 24 kleine of 18 grotere koekjes
Voorbereiding 20 minuten (excl rusten deeg) / bereiden 30 minuten
70 gr zachte roomboter
150 gr donkerbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
2 tl koffie-extract
1 ei
30 gr pure chocolade (70%), gesmolten (au bain marie)
50 ml melk
170 gr bloem
1 tl cacaopoeder
1 tl bakpoeder
¼ tl kruidnagel
¼ tl fijn zeezout
50 gr gehakte amandelen (of amandelstiften)
50 gr poedersuiker
Bereiding
Klop de boter met de suiker, vanille- en koffie-extract tot een gladde massa. Meng het ei erdoor en klop tot het geheel romig en lichtbruin is. Klop dan de gesmolten chocolade en de melk erdoor. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, kruidnagel en zout door het botermengsel en meng goed. Roer de amandelen erdoor en zet het mengsel tenminste 3 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170C (boven- en onderwarmte). Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Maak met je handen balletjes (ca 18 tot 24) en rol goed door de poedersuiker. De balletjes moeten een mooi dik laagje hebben. Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaten.
Bak de koekjes in het midden van de oven ca 20 minuten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de oven, leg op een rooster en laat afkoelen (als je ervan af kunt blijven).
Reageer, je e-mail wordt niet getoond