Recepten

Bramensaus met sinaasappel

Bramensaus met sinaasappel

Deze verse bramensaus met sinaasappel is heerlijk over luchtige American pancakes, maar doet het ook fantastisch in de yoghurt. Ook is het een fijn sausje voor een toetje met pruimenijs en mascarponeroom. De saus is prima in te vriezen. In het recept geef ik je ook een variant voor port. Heel lekker bij de pannenkoeken maar wel een sausje voor volwassenen…

Gezond fruit

Bramen zijn supergezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel vitamine C en B11.  Daarnaast zit er in bramen veel calcium en dat is goed voor je botten.  Omdat er zoveel vitamine C en antioxidanten in bramen zitten zijn ze perfect voor je weerstand.

Meer recepten voor fruit sausjes

Ik maak ze vaker… sausjes, coulis, hoe je het ook noemen wilt. Heerlijk bij nagerechten of bij je ontbijt. Check bijvoorbeeld deze:

Sinaasappelsaus

Aardbeiencoulis

Ingrediënten

Bereiding 25 minuten

200 gr bramen (vers of bevroren)

1 el suiker (of iets meer, afhankelijk hoe zoet je bramen zijn)

2 el vers sinaasappelsap (of rode port)

Coulis van verse bramen

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een pan en laat 20 minuten zacht pruttelend koken.

Zet een bolzeef in een schaaltje en laat de bramen even uitlekken.

Druk daarna met een lepel de bramenpulp door de zeef (niet vergeten als laatste de onderkant van de zeef af te schrapen daar zit vaak nog een heleboel pulp). Roer goed door en laat afkoelen.

Giet in een kannetje en serveer.

Tip: Is je saus erg dun omdat de bramen extra veel vocht bevatten? Doe de saus na het zeven terug in de pan en laat pruttelen tot de saus wat dikker is. De smaak wordt dan ook intenser en dat is lekker.

Saus met bramen en port

Reageer, je e-mail wordt niet getoond