Recepten

Smoothie sinaasappel & bramen

Smoothie sinaasappel & bramen

Een smoothie kan wat mij betreft op elk moment van de dag. Soms maak ik er een echt verwenfeestje van voor mijn dochter en mijn lief. In deze smoothie zit sinaasappel en bramen maar je kunt natuurlijk elk denkbare combinatie gebruiken.

Varieer niet alleen met het fruit maar ook met je vloeistof. Hier heb ik zowel yoghurt als sinaasappelsap gebruikt. Je kunt ook alleen sap gebruiken of combineren met (bruis)water. Voor een nog smeuïger resultaat kies je Griekse yoghurt. En probeer voor een (nog) gezonder variant eens deze groene smoothie met spinazie, appel en allerlei andere lekkere dingen.

Smoothies zijn perfect om oude bananen op te maken. Leg (over)rijpe bananen in de vriezer en gebruik ze bevroren voor een extra koude smoothie.

Laatst liep ik tegen dit boekje met 500 smoothie’s en sappen aan. Voor als je geen inspiratie meer hebt…

Ingrediënten

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten

2 glazen

1,5 dl volle yoghurt

1,5 dl vers sinaasappelsap

1 el honing

2 el citroensap

1 banaan (eventueel bevroren voor een extra koude smoothie)

Handvol bramen

Optioneel: fruit om te garneren, paar muntblaadjes

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor deze smoothie met sinaasappel en bramen in een blender en mix tot een glad geheel. Schenk in twee glazen. Garneer met bessen, frambozen, bramen (of wat jij lekker vindt) en muntblaadjes.

Tip: blender

Smoothie sinaasappel & bramen

Reacties

 1. Hendrik says:

  december 28th, 2020 at 6:51 pm (#)

  Ziet er heerlijk uit! En het past bij mijn fitatu eetschema!

 2. Inge van Duijnhoven says:

  december 29th, 2020 at 1:06 pm (#)

  Nooit gehoord van Fitatu. Ga ik opzoeken.. Geniet van de smoothie! Hartelijke groet, Inge

 3. Hendrik says:

  december 29th, 2020 at 3:42 pm (#)

  Fitatu is een calorieënteller met receptenlijst, echt behulpzaam voor mij om af te vallen.
  Groetjes!

 4. Inge van Duijnhoven says:

  december 29th, 2020 at 4:11 pm (#)

  Ik had het gezien inderdaad, lijkt me een handige app. Succes ermee! Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond