Genieten van Malaga

Malaga 5 leukste tips

Restaurant ‘El Balneario de los Baños del Carmen’ Restaurant ‘El Balneario de los Baños del Carmen’ Stadsgezicht Malaga Kathedraal van Malaga Markt van Atarazanas Verse sardientjes aan het spit Een visje langs het strand Genieten van Malaga

Het is echt een leuke stad! Klein genoeg om te fietsen, dwalen, slenteren door de prachtige straten en groot genoeg om je een paar dagen goed te vermaken. Malaga heeft het allemaal, markten, musea, een Moors fort, botanische tuinen en een schitterende haven waar het goed toeven is.

Alweer een tijdje geleden met vriendinnen Stephanie en Karin een paar heerlijke dagen doorgebracht in deze stad die mijn hart wel een beetje veroverd heeft. De dingen die je zeker moet doen, wat mij betreft dan, vind je hieronder. En zoek je nog een plek om te verblijven? Stephanie verhuurt via Micazu haar huis ‘Finca la Era’ , in de heuvels van Malaga. Een perfecte uitvalsbasis voor allerlei tripjes. Bijvoorbeeld naar de Nederlandse wijnmakers waar ik eerder een blog over schreef. Je kunt daar trouwens ook heerlijk eten.

Foto’s: Restaurant El Balneario de los Banos del Carmen / Slenteren door de stad / Kathedraal / Markt / Visje langs het strand / Uitzicht over de stad.

Maar absolute must do’s in Malaga zijn..

Fietsen door de stad & langs de kust

Pak de fiets! Echt, doe het… Al fietsend zie je zoveel meer. Door de botanische tuinen, parken, langs de huizen met overdadige versieringen en kleurrijke gevels kom je op plekken die je te voet niet allemaal in korte tijd kunt belopen. En de stad is vriendelijk, niet te vol, dus fietsen is goed te doen. En als je dan toch fietst…. Pak dan ook het fietspad langs de kust naar de naastgelegen dorpjes. Het is een fantastische route met prachtige vergezichten. En overal kun je aanleggen voor een hapje of een drankje. Zoals bij….

Restaurant ‘El Balneario de los Baños del Carmen’

Vlak buiten het centrum van Malaga ligt dit restaurant op de rotsen direct aan zee. Er ligt een klein strandje naast en het heeft een geweldig uitzicht op Malaga. De golven beuken tegen de rotsen terwijl jij hier aan je ochtendkoffie zit. Je hoofd loopt leeg en je hart vol…

Moors fort Alcazaba

De Arabische invloeden zijn hier overal voelbaar. In de prachtig gekleurde mozaïeken, de aangelegde tuinen, bogen, fonteinen en waterbassins. Het is een oase van rust midden in de stad. Alcazaba betekent ‘citadel’ en dat is een versterking van de stad, meestal tegen indringers. Deze Alcazaba is een van de best bewaarde in Spanje en stamt uit de tijd van de Moorse overheersing. Vanaf de hoger gelegen muren heb je een prachtig uitzicht over de stad Malaga.

Kathedraal van Malaga

De toren van de kathedraal kun je niet missen. Vanuit bijna alle hoeken verrijst deze boven het stadsgezicht. Het bouwen van de kathedraal duurde 200 jaar. Het is niet de grootste van Spanje maar zeker indrukwekkend. Omdat de bouwtijd zo lang duurde vind je er verschillende architectuurstijlen. De Malagueños noemen de Kathedraal La Manquita vanwege de ontbrekende tweede toren. Door geldgebrek werd deze nooit afgebouwd.

Markt van Atarazanas

Het is de grootste markt in Malaga. In deze prachtige overdekte markt vind je kraampjes vol verse groenten, vis, specerijen, hammen en allerlei andere Spaanse lekkernijen. Niet alleen de producten zijn de moeite waard maar ook de markthal. Deze ligt op de plek waar in de 14e eeuw de scheepswerven waren. Na de Christelijke verovering werden ze gebruikt als pakhuis, ziekenhuis en arsenaal. Het gebouw heeft prachtige glas in loodramen. Moe van het shoppen kun je er ook wat drinken en lekkere tapas eten.

Een zomers recept

Op die overdekte markten wordt ik altijd geïnspireerd door de enorme hoeveelheid verse groenten, vis en grote hammen die er hangen. Het lijkt ook wel of er in de Mediterrane landen veel meer soorten tomaten te krijgen zijn dan bij ons. Dus ik ben op zoek gegaan naar veel verschillende soorten tomaten en vond naast de gele en rode cherrytomaten ook de bruinrode, de Coeur de Boeuf en zebratomaten. Deze laatste zijn groen gestreept, redelijk friszuur van smaak maar in combi met de rest heerlijk. Ik combineerde het met lekkere geitenkaas, Spaanse ham en een zomersalade met een Spaans tintje was geboren.

Reacties

 1. Stephanie says:

  juli 2nd, 2023 at 10:59 am (#)

  Je raad nooit waar wij vanmiddag gaan lunchen? Bodegas Bentomiz .
  Zal er een op jullie gezondheid nemen

 2. Inge van Duijnhoven says:

  juli 2nd, 2023 at 11:22 am (#)

  Wat heerlijk! Dat wordt sowieso genieten… Benieuwd of je weer wat ‘David’ meeneemt. Liefs Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond