Cook!

Worstjes met tomaat & olijven

Worstjes met tomaten & olijven

Comfortfood ten voeten uit deze gestoofde worstjes met tomaten & olijven. Heerlijk in de winter maar eigenlijk kan het wat mij betreft altijd. De combinatie van worst met tomaat en olijven past prima bij zowel puree, polenta of zelfs een lekker stuk stevig brood.

In dit recept heb ik kalfsworstjes gebruikt maar je kunt ook runderworstjes gebruiken. Laat het lekker een tijdje stoven dan trekken de smaken goed in. Prima te preppen voor twee dagen en dus makkelijk voor drukke weken of als je een groep vrienden over de vloer krijgt.

Gerookt paprikapoeder, Pimenton, wordt gemaakt van gerookte, gedroogde en gemalen paprika’s. Het is te koop in verschillende smaken. Van zoet tot pittig. In dit recept heb ik de zoete variant gebruikt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 kalfsworstjes (of rund)

2 el olijfolie

2 el tomatenpuree

1 el oregano, vers, blaadjes heel fijn gesneden (of 1 tl gedroogd blad)

1 el tijm, vers, alleen de blaadjes (of 1 tl gedroogd blad)

½ tl gerookt paprikapoeder

2 tenen knoflook, in dunne plakjes

2 uien, in ringen gesneden

200 gram cherrytomaten (heel)

2 paprika’s in stukjes

1 blik gepelde tomaten, grof gesneden

1 dl runderbouillon

Ca. 15 zwarte olijven (kalamata)

Bereiding

Verwarm de olie in een braadpan. Snij de worstjes in 3 of 4 stukken. Bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenpuree, uien, knoflook, oregano, tijm en paprikapoeder toe. Bak zachtjes 5 tot 10 minuten tot de uien lekker zacht zijn.

Voeg dan de stukjes paprika, cherrytomaten, gepelde tomaten, bouillon, zout, peper en olijven toe. Laat ca. 20 minuten stoven tot de worstjes gaar zijn en de smaken goed ingetrokken. Serveer met puree, stevig brood of polenta.

Worstjes met tomaat & olijven

Reageer, je e-mail wordt niet getoond