Cook!

Tomatensoep aubergine cannellinibonen

Tomatensoep met cannellinibonen en aubergine

Deze tomatensoep met  aubergine en cannellinibonen  is heerlijk en perfect om op tafel te zetten als je vrienden over de vloer krijgt. Lekker met een dikke snee zuurdesembrood. Deze soep kun je ook prima een aantal dagen bewaren in de koelkast. Verwarm in dat geval niet meer dan je op dat moment gebruikt.

Cannellinibonen zijn hier nog niet zo bekend en dat is jammer. Het zijn lekker smeuïge bonen met een licht nootachtige smaak. Ze bevatten weinig calorieën en hebben een lage glycemische index. Dat betekent dat deze bonen je bloedsuikerspiegel mooi in balans houden. Ze verzadigen goed dus een kom van deze soep is een prima maaltijdsoep.

Andere soep?

Probeer ook eens

Broccoli courgettesoep

Harira

Linzensoep met roodbaars

Ingrediënten

2 el olijfolie

Klein stukje chorizo (6 cm), heel fijn gesneden

2 el tomatenpuree

2 uien, gesnipperd

1 tl komijn

2 tenen knoflook, geperst

1 tl tijm (gedroogd)

1 tl oregano (gedroogd)

2 aubergines in blokjes

1 rode paprika, in stukjes

2 blikken tomatenblokjes

500 ml groentebouillon

400 gr cannellinibonen (blik, giet vocht af)

1 tl harissa (als je van pit houdt)

½ bosje bladpeterselie

2 tl grof zeezout

Peper

Tomatensoep aubergine cannellinibonen

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en voeg de chorizo toe. Laat een paar minuten zachtjes uitbakken en voeg dan de tomatenpuree, komijn en ui toe. Bak zachtjes  5 minuten tot de ui zacht is. Voeg dan de knoflook, tijm, oregano, aubergine en paprika toe en bak 5 minuten.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes, groentebouillon en 2 tl grof zeezout en wat peper toe. Laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de afgespoelde cannellinibonen en harissa toe en breng verder op smaak met zout en peper. Verwarm nog 5 minuten. Snij de peterselie fijn en roer door de soep.

Tomatensoep aubergine cannellinibonen

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond