Cook!

Brownies noten en sinaasappel

Brownies noten & sinaasappel

Wie houdt er niet van brownies? Een goede brownie en dito koffie is een topcombinatie. Deze brownies met noten en sinaasappel zijn dubbel lekker omdat de smaak van chocolade wordt aangevuld met de frisheid van citrus.

Brownie zonder bloem met noten

Deze brownie wordt gemaakt zonder bloem. Fijn voor diegenen die glutenvrij willen eten maar ook makkelijk als je koolhydraatarm eet.  Om er crunch aan te geven heb ik een flinke hoeveelheid gehakte noten in het recept gebruikt. Erg lekker…

Brownie of chocoladecake

De meningen zijn erover verdeeld maar in mijn beleving hoort een goede brownie smeuïg te zijn van binnen. Te lang bakken en het wordt chocoladecake (en niet eens een hele lekkere).

Meer zoet…

Bevallen de brownies met noten & sinaasappel en wil je nog zo’n smeuïg recept uitproberen? Maak dan de worteltaart met citroenglazuur..

Ingrediënten

Brownie met noten en sinaasappel

150 gr walnoten

150 gr pecannoten

200 gr fijne kristalsuiker

1/2 tl zeezout

200 gr pure chocolade (58%)

100 gr melkchocolade

6 eieren

1 tl kaneel

½ tl koekkruiden

Rasp van 1 flinke sinaasappel

Brownievorm of bakblik van ca. 20×20, ingevet en bekleed met bakpapier.

Brownies noten en sinaasappel

 

Bereiding

Brownie maken

Verwarm de oven voor op 170C (hetelucht).

Smelt de chocolade bij voorkeur au bain marie. Breng een kleine pan met een bodem water zachtjes aan de kook. Hang een kom in de pan maar zorg dat de bodem van deze kom het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en doe in de kom. Roer af en toe door. Haal de kom uit de pan als alle chocolade gesmolten is.

Hak de noten redelijk fijn maar er mogen wat grotere stukjes tussen zitten (met een keukenmachine als je die hebt/pulseknop) en meng met de suiker en het zout. Meng de gesmolten chocolade door het notenmengsel. Mix de eieren kort, voeg de specerijen en het sinaasappelrasp toe en spatel door het noten- chocolademengsel . Werk snel en meng goed. Doe het beslag in de vorm en bak in ca. 40 min gaar in de oven. Laat een kwartiertje afkoelen in de vorm en laat dan op een taartrooster verder afkoelen.

Snijd de brownie in stukjes en serveer eventueel met een klein lepeltje los geklopte mascarpone.

Brownie noten & sinaasappel

Reageer, je e-mail wordt niet getoond