Bulgur paprika & tomaat
Het eet licht, is vegetarisch en diep van smaak door het gerookt paprikapoeder. Voeg er knapperige paprika, zwarte bonen en tomaat aan toe en je hebt een lekker schaaltje comfortfood. Makkelijk te maken en snel klaar.
Wat is bulgur?
Bulgur wordt gemaakt van durum, dat is een harde tarwesoort. Het bevat veel eiwitten en vezels en is een prima vervanger voor rijst of couscous. De smaak is nootachtig en het is makkelijk klaar te maken. Alleen even koken en klaar.
Hoe gebruik je bulgur?
Het is super veelzijdig. De meest bekende variant met bulgur is Tabouleh, een salade met bulgur en verse kruiden. Maar ook in snelle stoofpotjes doet dit graan het erg goed.
Gerookt paprikapoeder
In dit recept gebruik ik gerookt paprikapoeder. Deze heb je in een milde en scherpe variant. Gerookt paprikapoeder smaakt super hartig en zeker als je vlees weglaat kan het een vegetarisch gerecht naar een hoger niveau tillen.
Recepten met bulgur
Check ook deze: Bulgur met kip
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 min / bereiding 10 min
1 tl olie
200 gr ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 el tomatenpuree
1 el paprikapoeder
Snufje cayennepeper
1,5 tl gerookt paprikapoeder, mild
2 rode paprika’s, in stukjes
1 blik zwarte bonen, afgespoeld (ca 250 gr uitlekgewicht)
200 gr bulgur
1 blik tomatenblokjes
500 ml groentebouillon
2 el citroensap
1 tl grof gemalen zout
½ tl grof gemalen peper
Optioneel:
Handje cherrytomaten, gehalveerd
Paar lepels yoghurt
½ bosje koriander
Partje citroen
Bereiding
Verwarm de olie en fruit de ui samen met de knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper en gerookt paprikapoeder ca 5 minuten tot de uien zacht zijn. Doe dit op laag vuur zodat de specerijen niet verbranden, dan worden ze bitter.
Voeg de paprikastukjes toe en stoof 5 minuten.
Bulgur koken
Doe dan de bulgur, tomatenblokjes, bouillon, citroensap, zout en peper in de pan. Kook op matige temperatuur ca 8 minuten of tot de bulgur beetgaar is. Voeg de zwarte bonen toe en eventueel wat gehalveerde cherrytomaatjes (voor extra groenten) en warm even door.
Garneer eventueel met koriander, een schepje yoghurt en een partje citroen.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond