Kip met citroen tomaat & bulgur
De combinatie van kip met citroen tomaat en bulgur is fris en heeft een lekkere bite. Een fijne maaltijd die prima vooraf klaar te maken is. Je kunt het lauwwarm eten of als salade. Daarmee is het ook een goed alternatief voor de lunch.
Durum tarwe
Hier kennen we het als bulgur maar in het Midden-Oosten spreken ze over burghul of boergoel. Zorg, als je bulgur koopt, dat deze gemaakt is van durum. Dit is een harde tarwesoort die gebruikt wordt voor bulgur, couscous, pasta en sommige noedels. De smaak is wat nootachtig.
Bulgur wordt vooral gebruikt in de Arabische en mediterrane keuken en verwerkt in kibbeh en tabouleh, maar ook in andere salades en soepen. Dit graan heeft een hoog eiwitgehalte en verzadigd goed. Verder bevat het veel vezels en dat is goed voor de spijsvertering. Alle reden dus om deze kip met citroen & bulgur te maken!
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 15 minuten
Voor 4 personen
400 gr kipfilet
250 gr bulgur
1 citroen
2 takjes munt
Flinke handvol koriander
4 rode paprika’s
200 gram cherrytomaten
Balsamicoazijn
Peper, zout, olijfolie
Bereiding
Snijd de kip in stukjes. Pers de citroen uit. Doe de kip met wat peper, zout en het sap van de citroen in een schaal en laat 10 minuten marineren. De kip blijft hierdoor heerlijk mals en smaakt lekker fris.
Doe water met wat zout in een pan, breng aan de kook en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur gaar (ca 10 min) en giet af. Laat enigszins afkoelen.
Bak de stukjes kip in een pan met wat olie of boter (ca 5 min). Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes (verwijder zaadlijsten) en halveer de cherrytomaten. Snijd de koriander en munt (steeltjes van de koriander kun je mee snijden, die van de munt niet).
Meng alles door elkaar met 3 a 4 eetlepels balsamicoazijn en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
november 29th, 2021 at 1:57 pm (#)
Hoi Inge… ik vind je recepten leuk … gezellig .. makkelijk en vooral DUIDELIK !
Dank je en ga vooral door !!!!
november 30th, 2021 at 6:35 pm (#)
Dank je wel Gerry! Leuk, daar doe ik het voor.. Hartelijke groet, Inge