Wostok limonade

Wostok limonade

Limonade voor volwassenen Limonade voor volwassenen Wostok limonade

Dit is nog eens andere limonade! De smaken zijn fris en volwassen. Denk aan smaken als peer-rozemarijn, dadel-granaatappel, tannenwald (dennen) of pruim-kardemom. Wostok limonade kun je perfect drinken bij een etentje, als jij de BOB bent of gewoon niet zo’n zin hebt in alcohol. De drankjes zijn niet te zoet en hebben echt een fijne smaak. Het is geen colaatje dat je even snel achterover slaat… Ik kwam het tegen en ben fan..! En dan de vormgeving he… echt mooi. Nieuwsgierig waar Wostok voor staat? Lees het verhaal over het ontstaan hieronder.

Wat is Wostok?

Het verhaal van Wostok begint in 1973 in Moskou. De ‘Academy of Agricultural Sciencies’ ontwikkeld een softdrink met onverwachte smaken onder de naam Baikal. Al snel werd dit het populairste drankje in de Sovjet Unie. Bij het uiteenvallen van de Sovjet Unie raakte het drankje uit de gratie omdat bekende Westerse drankjes plotseling bereikbaar werden. Rond 1990 was Baikal alleen nog te vinden in de provincie en vaak van erbarmelijke kwaliteit.

Wedergeboorte

Een Nederlandse fotograaf ziet er wat in. Na 20 jaar in Moskou gewerkt te hebben verplaatst Joris van Velzen zijn studio naar Berlijn. Het idee zijn favoriete drankje in het Oosten van het Westen nieuw leven in te blazen is geboren. In Kreutzberg Berlijn ontstaat de nieuwe naam Wostok, genoemd naar het gelijknamige ruimtevaartprogramma van de Sovjet Unie. Het was een antwoord op Nasa’s ‘Man in space soonest programme’. Waarbij overigens de Sovjets de strijd wonnen toen Yuri Gagarin in 1961 gelanceerd werd in WOSTOK-1. In 1963 deden ze het nog eens over door de eerste vrouw de ruimte in te sturen met WOSTOK-6.

In de afgelopen jaren is het assortiment limonades langzaam uitgebreid en bij het schrijven van dit blog zijn er zeven smaken te koop. Je kunt Wostok online via verschillende webwinkels bestellen.

Cocktails met Wostok

Wostok heeft  voor de cocktail liefhebber een serie cocktails ontworpen met namen die verwijzen naar het Sovjet verleden. Denk aan Kinky Kosmonaut, Cuban crisis of Apollo Soyuz. Check de site van Wostok voor inspiratie.

Winter cocktail

Al scrollend door de cocktails kwam ik het recept van de ‘Mad Professor’ tegen. Een cocktail met Jägermeister, sinaasappelsap en Tannenwald. Limonade gemaakt van pijnboomsap. Een heerlijk winterse cocktail die niet misstaat bij een lekker haardvuurtje. Donderdag online…

Reageer, je e-mail wordt niet getoond