liziqi

Li Ziqi een inspirerende YouTuber

Li Ziqi

Li Ziqi een inspirerende YouTuber. Volgen jullie Li Ziqi al? 21 miljoen volgers op het Chinese Weibo en 8,6 miljoen volgers op YouTube. Ze kookt, verbouwt groenten, werkt met haar handen en maakt prachtige beeldende verhalen over het traditionele Chinese plattelandsleven.

In 2016 start ze met het filmen van haar leven. Ze verbouwt haar eigen groenten, maakt meubels van bamboe en kookt op traditionele wijze met alleen maar ingrediënten uit de buurt. Koken leerde ze van haar beide opa’s. Haar doel is mensen inspireren, opnieuw kennis laten maken met de natuur en laten zien waar ons voedsel vandaan komt.

Zelf zegt ze over haar films: “In today’s society, many people feel stressed,” Li says. “So when they watch my videos at the end of a busy day, I want them to relax and experience something nice, to take away some of their anxiety and stress.”

Terug naar Sichuan

Haar leven was niet altijd zo rooskleurig.  Als haar ouders scheiden en haar vader sterft besluit ze bij haar oma te gaan wonen. Op 14 jarige leeftijd vertrekt ze naar de stad om geld te verdienen. Met baantjes als serveerster, elektricien en zelfs DJ probeert ze het hoofd boven water te houden. Het is vaak armoe troef. Wanneer in 2012 haar oma ziek wordt besluit ze terug te gaan naar het platteland van  Sichuan om voor haar te zorgen.

Succesvol YouTuber

Een groot deel van de video’s die op YouTube staan heeft ze zelf in elkaar gezet en daarmee werd Li Ziqi een inspirerende YouTuber voor heel veel mensen. Inmiddels heeft ze een productieteam dat haar helpt. Hier en daar zie je wat negatieve reacties opduiken van mensen die het jammer vinden dat ze haar gedachtegoed inmiddels ook omzet in commerciële activiteiten. Het lijkt mij dat ze niet alles meer zelf doet, en dat haalt misschien iets weg van de authenticiteit, maar dat geldt natuurlijk voor heel veel YouTube filmpjes, (kook)programma’s etc.

Wil jij weten hoe zij de meest fantastische traditionele maaltijden in elkaar zet, zelf papier, verf en meubels maakt? Kijk dan op haar YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=r6z_ia0L7Wc

Sichuan vis

Mijn vis vang ik niet zelf en ik verbouw ook geen groenten, hoewel je daar wel zin in krijgt na het kijken van haar films. Back to basic gaat hier vooralsnog niet verder dan naar de markt gaan, een vis kopen, deze schoonmaken, verse kruiden fijnhakken en daar een lekker gerecht mee maken. Nu online: Sichuan zeebaars.

Reageer, je e-mail wordt niet getoond