What's it about?

Wat mij drijft zijn mooie ontmoetingen en fijne gesprekken, verhalen vertellen en herinneringen maken. Een tafel met familie en vrienden. En vooral dicht bij elkaar zijn.

Zo is koken voor mij een voorbereiding op wat komen gaat. Een snelle maaltijd óf iemand een cadeautje geven. Het is soms meditatief, soms stressvol, maar altijd vol verwachting. Het is zoveel meer dan het bereiden van ingrediënten… Koken gaat voor mij ook over nieuwsgierig zijn, je verwonderen over bijzondere ingrediënten en je laten inspireren door mensen, kunst, reizen, muziek, films en boeken. En soms ook over het experiment, iets doen wat je normaal niet zou doen, gewoon om te kijken hoe het voelt, of wat voor mooie verhalen er dan los komen.

Veel van mijn herinneringen zijn gekoppeld aan eetmomenten. Dan is er ruimte en tijd voor elkaar. Deel je wat je raakt, of ben je gewoon samen. Soms is alleen dat al genoeg. Omdat samen eten zoveel fijner is dan alleen, houd ik van gezamenlijke ontmoetingsplaatsen, buurtkeukens, aanschuiftafels, you name it… Plekken waar mensen zich thuis en welkom voelen. Want uiteindelijk willen we allemaal ergens, of bij iemand horen.

Daarom is deze website voor mij een plek van creativiteit, van onderzoeken, nieuwe wegen en uitdagingen. Maar ook de plek van een persoonlijke zoektocht naar mijn oorsprong. Het is een plek van kansen.

That’s what it’s about.

Inge

ps: Ik kook maar schrijf, fotografeer en organiseer ook. Ben je nieuwsgierig of ik wat voor je kan betekenen? Kijk dan onder contact.