Recepten

Taartje abrikozen in bladerdeeg

Taartje abrikozen in bladerdeeg

Taartje abrikozen in bladerdeeg. Vers fruit in bladerdeeg is een makkelijke manier om taart op tafel te toveren. Hier heb ik verse abrikozen gebruikt maar stukjes perzik, pruim of ander (zoet) fruit kan natuurlijk ook. Onder het fruit ligt een laagje banketbakkersroom (pudding, custard, gele room) en wat amandelmeel. Dit laatste neemt het vocht van het fruit goed op zodat je geen zompige bodem krijgt.

Vers of bevroren bladerdeeg

Een rol vers bladerdeeg is ideaal om mee te werken. Je hoeft het niet te ontdooien en is klaar voor gebruik. Je vindt het in de koelvitrine van je supermarkt. Omdat het een groot vel is kun je er alle kanten mee op. Van plaattaart tot kleine taartjes. Bevroren bladerdeeg is makkelijk doseren omdat ze in kleine plakjes ingevroren worden.

Makkelijke en moeilijke taart

Op deze site staan makkelijke taarten en taarten die iets meer moeite en tijd kosten. Je vindt ze onder de categorie ‘Sweet seduction’ of gebruik de tag ‘zoet’ op de homepage. Houdt je van makkelijk? Probeer dan zeker deze brownies met noten en sinaasappel!

Ingrediënten

Voor 8 stuks

Voorbereiding 10 minuten (excl banketbakkersroom) / bereiding 15 minuten

1 rol vers bladerdeeg

3 el amandelmeel

½ recept banketbakkersroom

4 verse abrikozen (of blik, dan goed uitlekken op keukenpapier)

2 el (room)boter, gesmolten

2 el abrikozenjam

Poedersuiker

Muffinvorm (8 st)

Taartje met vers fruit

 

Makkelijk taartje maken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Rol het deeg uit en steek met een uitsteekvorm (gebruik gerust een pot of groot glas) rondjes uit het deeg. Maak ze zo groot als je muffinvorm inclusief de rand. Waarschijnlijk kun je 6 rondjes uitsteken, rol wat je overhoudt opnieuw uit en steek nog 2 rondjes uit.

Vet de muffinvorm in en leg de rondjes deeg in de gaatjes. Vorm met je handen tot ze er mooi inzitten. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Verdeel het amandelmeel over de 8 deegbodems en vervolgens de banketbakkersroom.

Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg ze met de bolle kant naar boven in de vorm. Gebruik je abrikozen uit blik maak ze dan goed droog.

Besmeer het deeg met de gesmolten boter en zet 15 minuten in de oven. Dek de vorm na 10 minuten af met aluminiumfolie (of wanneer de gebakjes mooi bruin zijn).

Haal uit de oven en bestrijk de abrikozen meteen met de jam. Til de gebakjes voorzichtig (met 2 vorken) uit de vormpjes en laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi de rand met poedersuiker en serveer.

Taartje abrikozen in bladerdeeg

Reageer, je e-mail wordt niet getoond