Koriander pesto voor soep salade of vis
Fris en licht pittig is deze koriander pesto voor soep of vis. Een fijne toevoeging in linzensoep, pompoensoep of bij een visje uit de pan of oven. Ook lekker om te mengen met gestoomde aardappelen in de schil. Maak er in dat geval een salade van en voeg bijvoorbeeld verschillende slasoorten, doperwten, rode ui en gerookte zalm toe.
Deze pesto is in de koelkast een dag of drie houdbaar. Langer kan maar dan loopt de smaak terug.
De authentieke pesto wordt gemaakt met pecorino, pijnboompitten en basilicum. In deze variant gebruik ik koriander, peterselie, amandelen en citroen.
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten
40 gr koriander (blad en steel), fijn gesneden
15 gr bladpeterselie (alleen blad), fijn gesneden
1 teen knoflook, geperst
Rasp van 1 citroen
30 gr amandelen (zonder vlies)
75 ml olijfolie
Zout en peper
Bereiding
Deze koriander pesto voor soep salade of vis is zo klaar. Verwarm de oven voor op 160C. Rooster de amandelen tot ze licht gekleurd zijn. Hak ze fijn met een mes of met de pulsestand van een kleine hakmolen.
Doe alle ingrediënten in een potje en roer of schud goed door.
Tip: gebruik voor het raspen van de citroen een fijne rasp. Daarmee rasp je alleen de bovenste laag van de citroen en niet de witte onderlaag die bitter is.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond