Cook!

Marokkaans gekruide kip en pompoen

Marokkaans gekruide kip en pompoen

Kip, wie houdt er niet van.. Zo veelzijdig en makkelijk. Deze Marokkaans gekruide kip en pompoen zijn in een handomdraai klaar en schuif je beide in de oven. Lekker in combinatie met de couscous met citroen, olijven & rozijnen.

Je kunt alles voorbereiden dus ideaal voor een etentje waar je niet teveel tijd aan kunt of wilt besteden.

Meer gerechten met pompoen maken? Probeer dan deze pompoensoep met koriander & dukkah.

Ingrediënten

4 personen

 

8 kip drumsticks

4 el olijfolie

1 teen knoflook (geperst)

2 tl kurkuma

1 tl komijn

1 tl koriander

¼ tl kruidnagel

1 tl paprikapoeder mild

Zout/peper

1 (fles)pompoen (of ca 800 gr voorgesneden als je zo’n pompoen niet te lijf wilt gaan..)

Marokkaans gekruide kip en pompoen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Meng alle specerijen met de knoflook, 2 el olijfolie en peper en zout in een mengkom. Doe de drumsticks in de mengkom, wrijf het mengsel goed over de kip en laat 15 minuten marineren. Leg de drumsticks daarna in een braadslee. Schuif de kip (iets onder het midden) in de oven en bak ca. 45 min (grote drumsticks, anders iets korter).

Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd in blokjes. Doe de pompoenblokjes in de mengkom van de kip (waar wat specerijen achter gebleven zijn) voeg wat zout en peper en een el olijfolie toe en hussel. Stort de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel.

Schuif de pompoen na 25 minuten bij de kip in de oven (iets boven het midden) en rooster 20 min. Haal beide uit de oven en serveer.

Marokkaans gekruide kip en pompoen

Reageer, je e-mail wordt niet getoond