Cook!

Aardbei & chocolade

Aardbeien chocolade & pistache

Aardbeien chocolade & pistache. Chocolade en aardbeien combineren geweldig met elkaar. Twee zoete verleidingen die moeilijk te weerstaan zijn. Dit is een prachtig klein zoet hapje. Niet alleen zien de aardbeien schitterend uit, door de toevoeging van pistache, gedroogde aardbeien en zout is het een echte verrassing in je mond. Wat mij betreft het allerlekkerst bij een glas zoete rode dessertwijn. Bijvoorbeeld de David Naturelmente Dulce. Deze zoete rode wijn is een pareltje en komt van Bodegas Bentomiz in Malaga.

Deze chocolade aardbeien zijn ook een perfecte afsluiter wanneer je een klein dessert of toetje wilt serveren. En denk ook eens aan een namiddag borrel, bij een feestelijk glas prosecco of als alternatief voor een taartje.

Gedroogde aardbeien

De gedroogde aardbeien die ik hier gebruikt heb zijn gewoon te koop in de supermarkt (bijv AH). Gebruik ze ook eens bij het ontbijt in combinatie met kwark of yoghurt en noten. Heerlijk!

Ingrediënten

Voor ca 12 stuks

 

100 gr kookchocolade (bijv Hamlet pastilles, verkrijgbaar bij AH / bakproducten)

Klein handje gevriesdroogde aardbeien (verkrijgbaar AH / bij de muesli)

Klein handje pistachenoten

tl Maldon zout (verkrijgbaar AH)

Bakpapier

Aardbei chocolade & zoete rode dessertwijn

 

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie*.  Hak de pistachenoten heel fijn. Maal de gevriesdroogde aardbeien* in een vijzel zoveel mogelijk klein (bijna tot poeder).

Houd de aardbei bij het kroontje vast en doop in de chocolade. Laat uitdruipen en leg op een vel bakpapier. Bestrooi met de gevriesdroogde aardbeien, pistachenootjes en 1 a 2 vlokjes (niet meer) Maldon zout.

Laat afkoelen en serveer.

*Au bain marie

Klinkt ingewikkeld maar niet moeilijk.. Doe een laagje water in een pan. Breng aan de kook. Zet er een kom in en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Doe de chocolade in de kom en roer regelmatig tot de chocolade gesmolten is.

 

Aardbei chocolade & pistache

Aardbei chocolade & pistache

Reageer, je e-mail wordt niet getoond