Zijn wie je bent deel II

Zijn wie je bent deel II

Zijn wie je bent deel II.  Gisteren kreeg ik een leuke reactie van Gerard op mijn blog ‘Zijn wie je bent?’ Het maakte mij opnieuw duidelijk dat ‘zijn wie je bent’ gaat over keuzes maken binnen de mogelijkheden die er liggen. Keuzes waarmee jij jezelf zo goed mogelijk thuis voelt in je eigen lijf. De een doet dat met geverfd haar, de ander haalt een scheermes over zijn hoofd. Allemaal willen we graag uitdrukking geven aan wie we van binnen zijn.

Kleurrijke stropdassen

En iedereen kiest daarvoor ook zijn eigen manier. Zo heeft vriend Jan bijvoorbeeld een ongelofelijke collectie colberts en stropdassen. Met de meest uiteenlopende kleuren, grafische lijnen en afbeeldingen. Hij heeft zelfs voor de stropdassen een speciaal laatje in zijn kledingkast laten maken. Dat is zijn manier van uiting geven aan zijn kleurrijke binnenkant.

Zelf bleef ik maar malen in mijn hoofd over dat grijzer wordende haar. Is dat nu werkelijk wie ik wil zijn op dit moment? Uiteindelijk bedacht ik me dat ik er nog een jaar over kon dubben, of ik kon een andere keuze maken en mijn haar opnieuw verven. Het leek mij dat ik op dat moment wel klaarheid zou krijgen.

Cadeau aan mezelf

En voel ik mij daarna niet thuis? Dan duurt het hooguit een jaar om alles weer uit te laten groeien, maar dan wel in volle overtuiging… Het liep toch anders. Zodra ik van de kapper kwam met mijn wederom bruine haar voelde ik mij weer helemaal mezelf en volkomen thuis. De hele dag heb ik lichtvoetig en met een grote glimlach rondgelopen. Dit is wie ik nu wil zijn!

Tegelijkertijd krijgen de bezoekjes aan de kapper nu een heel andere lading. Het is niet langer een min of meer ‘vervelend’ klusje. Het is voortaan een cadeautje aan mezelf.

Reageer, je e-mail wordt niet getoond