Recepten

Zalmtartaar met verse en gerookte zalm

Zalmtartaar met verse en gerookte zalm

In dit recept met zalmtartaar gebruik je verse en gerookte zalm. Eet je liever geen rauwe zalm gebruik dan alleen gerookte zalm. Is ook lekker, weet ik zeker want ik heb het uitgeprobeerd… Het is een feestelijk recept wat past bij allerlei gelegenheden. Maar eerlijk? Hier staat het ook op tafel als borrelhapje.

Rauwe zalm eten

Er bestaan nogal wat wilde verhalen over rauwe zalm waar je ziek van wordt. Zorg dat je zalm kakelvers is. Dat geldt eigenlijk altijd voor alle rauwe vis- en vleesproducten zoals filet americain, sushi en sashimi.

Hapje bij de borrel

Wil je dit recept als borrelhapje serveren? Maak dan de tartaar en garneer met wat snippers gerookte zalm, bieslook en dille. De rest van de garnering laat je weg.

Een bord opmaken

Wil je graag je bord mooi opmaken? Begin dan met de tartaar. Schep 2 lepels tartaar niet te ver van elkaar op je bord. Leg daar de veldsla tussen. Rol de plakjes zalm op en buig aan een kant het uiteinde wat naar buiten. Zet tegen de tartaar aan. Leg er wat kleine dilletakjes tussen en garneer met wat stukjes appel, kappertjes en fijn gesneden bieslook.

Andere gerechten met zalm

Asperges met gerookte zalm en green goddess

Zalm met citroen en granaatappel

Zalmburger met green goddess

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten

100 gr rauwe zalm in kleine blokjes

250 gr gerookte zalm

3 el crème fraîche

1 el mayonaise

1 el citroensap

2 tl mierikswortel (potje)

Snuf cayennepeper

Naar smaak grof peper en zout

4 el bieslook, heel fijn gesneden + extra om te garneren

4 el dille, fijn gehakt + extra om te garneren

2 tl kappertjes, fijn gehakt + extra om te garneren

50 gr Granny Smith appel, in kleine blokjes

Flinke hand veldsla

Zalmtartaar met verse en gerookte zalm

Bereiding

Snijd de appel in hele kleine blokjes (schillen hoeft niet) en marineer in het citroensap (dan kleurt de appel niet bruin).

Snijd de rauwe zalm en 100 gr gerookte zalm in kleine snippers en leg 8 mooie niet te grote plakjes gerookte zalm apart.

Meng de crème fraîche, mayonaise, 3/4e van de appel, citroensap, mierikswortel, cayennepeper, zout, peper, gehakte kappertjes, bieslook en dille goed door elkaar. Schep voorzichtig de rauwe zalmblokjes en de snippers gerookte zalm erdoor. Rol 8 kleine plakjes zalm op. Maak het bord op, zie de opmerking bovenin de tekst.

Voorgerecht met zalm

Reageer, je e-mail wordt niet getoond