Recepten

Zalm dille & mosterd uit de oven

Zalm dille & mosterd uit de oven

Zalm met dille & mosterd uit de oven. Meer dan makkelijk en dit ovengerecht is in 15 minuten klaar. Boterzacht en mals door de citroen. Heerlijk (in het seizoen) bij asperges met kruidendressing.

Makkelijk ovengerecht

We kennen allemaal wel de gerookte zalm met dille- en mosterddressing. Daar ben ik mee gaan experimenteren. Dit is een variant met verse zalm uit de oven. Voor deze ovenschotel meng je slechts enkele ingrediënten. Smeer de moot zalm in, plakjes citroen erop en hup in de oven.

Combineren met zalm

Natuurlijk is deze zalm met dille & mosterd uit de oven lekker met asperges, maar combineer het ook eens met een lekkere salade en aardappelen uit de oven. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Makkelijke visrecepten

Wil je vaker makkelijke recepten met vis uitproberen? Check dan:

Makreel uit de oven

Risotto met zalm

Rode mul met venkel en sinaasappel

Ingrediënten

4 personen

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 15 minuten

500 gram verse zalm

1 halve citroen in hele dunne plakjes + sap en rasp van een halve citroen

2 tl mosterd (mild)

1 tl honing

2 el olie

2 el dille fijngesneden, en een paar takjes om te garneren

Zout en peper

Zalm dille & mosterd uit de oven

 

Bereiding

Verhit de oven voor op 180C.

Spoel de zalm af en dep droog.

Meng in een kommetje de sap en rasp van de halve citroen met de honing, mosterd, olie, zout en peper en fijn gesneden dille. Wrijf de zalm er mee in en leg in een ovenschaal. Verdeel de dunne plakjes citroen over de zalm.

Gaar de zalm ca. 15 min in de oven. Check na 12 minuten of de zalm gaar is, hangt namelijk ook af van de dikte van je moot en iedere oven werkt net even anders. Garneer met de verse takjes dille.

Zalm dille& mosterd uit de oven

Reacties

  1. Stephanie says:

    mei 14th, 2020 at 1:52 pm (#)

    Lekker hoor, en dat ene theelepeltje honing kan ik zelfs handelen. op de barbecue is ook lekker. Ken je de Canadese variant? Die met Maple Syrup? Zondig & Heerlijk!

  2. Inge van Duijnhoven says:

    mei 14th, 2020 at 9:04 pm (#)

    Klinkt inderdaad ook heerlijk!

  3. hans says:

    februari 20th, 2021 at 8:10 pm (#)

    lekker gerecht, echter 15 minuten is net wat te lang. We vonden de zalm iets aan de droge kant, dus 12 minuten zal toereikend zijn.

  4. Inge van Duijnhoven says:

    februari 21st, 2021 at 10:52 am (#)

    Fijn dat jullie het lekker vonden. Te droge zalm is jammer. De dikte van de moot speelt mee en iedere oven werkt net even anders. Ik voeg een extra check cq. opmerking hierover aan het recept toe. Dank voor het delen. Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond