Recepten

Vol en romig chocolade ijs

Vol en romig chocolade ijs

Vol en romig chocolade ijs wat smaakt naar Cote d’Or. Daar wordt ik heel blij van. Met dit recept zit je echt helemaal goed. Door de eidooiers, volle melk, slagroom en lekkere chocolade kan het eigenlijk ook niet anders. Je kunt dit ijs maken in een traditionele ijsmachine of in een Ninja Creami.

Ninja Creami ijs maken

Een tijdje terug kocht ik dus een Ninja Creami. Het is een ijsmachine die heel anders werkt dan een traditionele ijsmachine en die snel perfect romig ijs maakt. We hebben hier dus ongelofelijk veel zelf gemaakt ijs gegeten de laatste tijd. Ik heb volop geëxperimenteerd met smaken en structuren. Je kunt ijs maken van slagroom maar ook melk, sap en vers fruit. Ik heb ook recepten gemaakt uit het boekje wat bij de machine geleverd wordt. En het chocolade-ijs is onovertroffen. Echt heerlijk!

Chocolade-ijs recept

Hetzelfde recept heb ik ook uitgeprobeerd in een traditionele ijsmachine en dan werkt het ook dus daarom deel ik het hier op mijn website. Overigens is de smaak dan iets minder intens, lees iets minder Cote d’Or, maar nog steeds heerlijk.

IJs met of zonder ijsmachine

Meestal is ijs wat uit een ijsmachine komt lekkerder dan zonder. Ik heb behoorlijk wat recepten op de site staan. Toch is er ook een methode om lekker ijs te maken zonder ijsmachine. Probeer daarvoor dit koffie-ijs of karamelijs (wat je trouwens ook in de Ninja kunt maken).

Meer lekkere ijs recepten

Aardbeienijs met marshmallows

Pruimenijs met mascarponeroom

Limoenijs met ananas

of maak een Sgroppino met limoen

Ingrediënten

Voor ca 600 ml ijs

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 5 minuten (excl draaitijd)

4 grote eidooiers (maat L)

80 gr fijn kristalsuiker

15 gr cacaopoeder, gezeefd

230 ml slagroom, vetpercentage 35%

100 ml volle melk

50 gr chocolade, ca 75% cacaogehalte, in stukjes

Extra: chocoladesticks, nougatine, slagroom

Chocolade ijs maken met een ijsmachine

Bereiding

Doe de eidooiers, suiker en gezeefde cacao in een kleine pan en roer met een garde tot alles goed gemengd is. Roer de slagroom en melk erdoor en meng goed. Verhit het mengsel tot 74 – 79C en blijf ondertussen roeren in de pan. Haal de pan van het vuur en roer de stukjes chocolade erdoor tot deze gesmolten zijn.

Vervolg ijsmachine:

Giet het mengsel in een bakje en laat afkoelen. Giet het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot je mooi romig ijs hebt.

Vervolg Ninja Creami:

Doe het mengsel in een plastic Ninja beker en laat afkoelen. Zet de beker minimaal 12 uur in de vriezer. Haal de Ninja beker uit de vriezer en selecteer de Gelato knop op je machine. Is je ijs een beetje kruimelig? Gebruik dan de re-spin knop.

Chocolade ijs maken met een Ninja Creami

Reageer, je e-mail wordt niet getoond