Verhalen voor en door bewoners

Verhalen voor en door bewoners

Verhalen voor en door bewoners Verhalen voor en door bewoners Hoe smaakt Lievendaal? Hoe smaakt Lievendaal?

Verhalen voor en door bewoners. Het begon allemaal met een maaltijdenproject onder de naam ‘Hoe smaakt Lievendaal?’. Buurtbewoners mochten andere buurtbewoners opgeven voor een warme maaltijd. Mensen die het tijdens Corona nodig hadden of als bedankje.

(klik op foto’s voor vergroting)

Verhalen en recepten ophalen

Gaandeweg het project zijn we bij 18 bewoners uit Lievendaal niet alleen aan, maar ook achter de voordeur geweest. Hoorden we wat hen bezighoudt en wat er ‘s avonds op tafel staat. Openhartig, warm en smakelijk zijn de verhalen die zij de afgelopen maanden met ons deelden. We hebben ze verzameld, hun heerlijke recepten opgetekend en deze verhalen voor en door bewoners, verwerkt in een prachtig wijkkookboekje.

Richard, vol van verhalen

Een van de bewoners die zijn verhaal met ons deelde is Richard. Een bijzondere man met even bijzondere verzamelingen. Zijn leven leest als een jongensboek zodra hij vertelt over zijn grootouders die in Indonesië woonden. Een mooie en rijke familiegeschiedenis waarin ook heerlijk werd gegeten. Samen met Richard heb ik een recept voor Indische Smoorkip gemaakt, precies zoals hij het zich herinnerde van vroeger.

Prachtig project

Vanochtend hebben we met een groep vrijwilligers bij alle huurders van Woonbedrijf in Lievendaal een boekje in de bus gedaan. Een mooie afsluiting van een prachtig project. Zoveel voldoening, zoveel blije mensen. Op deze manier verbinding leggen is het mooiste wat er is…

Meer weten?

Wil je meer lezen over dit maaltijdenproject? Lees dan de blogs:

Hoe smaakt Lievendaal?

715 maaltijden

Reageer, je e-mail wordt niet getoond