Vegetarische curry met linzen
Deze vegetarische curry met linzen zit bomvol groenten en vezels. Een gezond recept dus. De basis is tomaten in plaats van kokosmelk. Minder calorieën maar minstens zo smaakvol. Perfect om voor twee dagen te maken en dus ideaal voor drukke dagen. Het recept lijkt wel wat op Indiaase Dahl. Deze curry is iets steviger en er zit meer groenten in.
Snel en makkelijk recept voor curry
Het recept voor deze vegetarische curry met linzen is snel en makkelijk. Laat je niet afleiden door de lange lijst ingrediënten, het zijn vooral groenten en eenmaal gesneden gaat bijna alles tegelijk de pan in.
Curry recepten
Wil je nog een andere vegetarische curry bekijken? Deze is met tomaat & kikkererwt. Snel klaar en ook heerlijk. Heb je al eens een curry met vis gemaakt? Er staat een bijzondere, en makkelijke op de site: Viscurry uit Zanzibar.
Ingrediënten
3 a 4 personen
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 30 minuten
2 el olie
1 ui, gesnipperd
300 gr wortels, geschild en in plakjes van 1 cm
200 gr pompoen, in blokjes van 2 cm
1 zoete aardappel, in blokjes van 2 cm
1 rode paprika, in stukjes van 2 cm
125 gr rode linzen
400 ml groentebouillon
200 gr gezeefde tomaten
1 teen knoflook, geperst
2 tl gember, geraspt
20 gr tomatenpuree
1 el garam masala (Euroma Jonny Boer = zonder zout)
1 tl paprikapoeder
Sap van halve citroen
1 tl honing
Peper / zout
Klein bosje koriander
Bereiding
Vooraf eventueel de garam masala in een vijzel fijner wrijven als je de hele zaadjes te heftig vindt.
Doe de olie, tomatenpuree, uien, paprikapoeder en garam masala in een pan. Bak ca 5 minuten tot de ui zacht is. Op lage temperatuur anders verbranden de specerijen.
Voeg daarna alle overige ingrediënten behalve de pompoen, zoete aardappel en het korianderblad toe. Laat 10 minuten pruttelen, roer af en toe goed over de bodem. Doe dan de pompoen en zoete aardappel erbij. Laat nog 15 minuten zachtjes garen tot de linzen zacht zijn en de groenten beetgaar, blijf af en toe roeren. Schep driekwart van de koriander erdoor.
Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer met de rest van de koriander erbovenop.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond