Cocktail splash foto

Van Fotoacademie naar Foodfoto

Van Fotoacademie naar Foodfoto Van Fotoacademie naar Foodfoto Van Fotoacademie naar Foodfoto Cocktail foto splash

Van Fotoacademie naar Foodfoto. Mijn eerste camera kreeg ik toen ik 12 was. Een simpele druk op de knop en het rolletje doordraaien. Van honderden foto’s maken was toen nog geen sprake want het ontwikkelen en afdrukken was duur. Foto’s ophalen bij de fotowinkel was altijd weer spannend want je wist nog niet of ze gelukt waren. Toen ik eenmaal een handmatige camera had, en licht en scherptediepte zelf kon bepalen, moest je dan ook goed nadenken over je instellingen. Even terugkijken was er nog niet bij.

Liefde voor fotografie

De liefde voor fotografie is nooit weggegaan. Ik wilde een aantal jaar geleden zelfs een carrière switch maken en heb een klein jaar op de Fotoacademie gezeten. Wat een fantastische en intense tijd was dat.. Een dag in de week kwamen we samen op school en werden vooral de resultaten van de opdrachten besproken. Niet altijd makkelijk om reacties van anderen te ontvangen op foto’s waar ik best trots op was, maar wel ongelofelijk leerzaam. Uiteindelijk ben ik in het eerste jaar al gestopt. De combinatie van school, mijn werk als zelfstandig communicatieadviseur, én een jong kind, was te zwaar.

Nu zoveel jaar later, zijn dingen die eerst nog niets met elkaar te maken hadden, voor mij op zijn plek gevallen. Een horecakind dat uiteindelijk toch iets met koken gaat doen, mijn liefde voor fotografie en het maken van verhalen.

Een grote splash!

Op de Fotoacademie had je een enorme studio waar onder andere een technische camera stond. Een bakbeest van een apparaat met fantastische mogelijkheden. Met zo’n camera kun je bijvoorbeeld in één foto, wel 3 punten apart van elkaar scherpstellen.

Op een van de lesdagen was een groepje uit het 2e jaar aan het werk met die camera. Ze lieten fruit in een bak yoghurt vallen en fotografeerden de opspattende vloeistof. Het resultaat was gaaf. Het was het soort foto dat gebruikt wordt voor professionele reclamecampagnes.

Tja, ik heb geen technische camera maar wilde al lang eens aan slag met ‘de grote splash!’ Dus ik heb hier een inimini-studio gemaakt en een partijtje staan knoeien. Heerlijk!

Om het bij een drankje te houden heb ik ook een mooie cocktail gemaakt van Prosecco met Grand Marnier en bloedsinaasappelsiroop. Fris met een licht bittertje.

Reacties

 1. Stephanie says:

  januari 31st, 2021 at 7:45 pm (#)

  Wat een ontzettend gave foto!
  Moet je vaker doen!

 2. Inge van Duijnhoven says:

  februari 1st, 2021 at 4:29 pm (#)

  Wie weet ga ik nog eens een hele serie cocktails met een splash doen!

 3. Monique says:

  februari 1st, 2021 at 9:05 am (#)

  Wat ben je tóch weer leuk bezig! Gezellig verhaal in deze barre tijden! Met je beeldende woorden neem je ons mee terug in jouw herinneringen. We begrijpen precies wat je bedoeld! Met een prachtige splash-foto van een lekker drankje op het eind. Goed gelukt zou ik zeggen! Ga zo door meid Proost

 4. Inge van Duijnhoven says:

  februari 1st, 2021 at 4:29 pm (#)

  En proost op jou Monique!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond