De smaak van Lievendaal

715 maaltijden – het zit erop!

715 maaltijden – het zit erop! In de afgelopen paar maanden hebben we zoveel mensen ontmoet waarvoor we een beetje, en soms een groot, verschil hebben gemaakt. 715 verse maaltijden zijn er in 9 weken rondgebracht in Lievendaal. Buren mochten buren opgegeven. Mensen die een steuntje in de rug konden gebruiken, of die altijd klaar staan voor een ander. We zijn trots dat we dit voor elkaar gekregen hebben. En een beetje weemoedig dat het nu afgelopen is. We hebben het gedaan voor al die mensen die het nodig hadden, en die het verdiend hebben. Met liefde.

Wat mij het meeste bijblijft na 9 weken maaltijden bezorgen zijn de reacties van de mensen. Een blik in de ogen, een hartelijk dank je wel, en hier en daar een traan. Het was een hectische periode, maar meer dan de moeite waard.

En De smaak van Lievendaal gaat verder. We blijven zoeken naar manieren om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Hier doen we dat met een kookboekje. Met verhalen en recepten van buurtbewoners. 18 mensen hebben inmiddels een persoonlijk verhaal met ons gedeeld en een recept gegeven wat iets voor hen betekent. Deze boekjes gaan we uiteindelijk ronddelen in de wijk. Hoe mooi kan werken in een buurt zijn… #inspirerend

Reacties

 1. Stephanie says:

  juli 24th, 2020 at 3:14 pm (#)

  Top geregisseerd! Klinkt voor herhaling vatbaar. Ben erg benieuwd naar het kookboekje.

 2. Inge van Duijnhoven says:

  juli 24th, 2020 at 3:16 pm (#)

  Dank je Steef… Boekje wordt top!

 3. Jopie says:

  mei 16th, 2021 at 3:25 pm (#)

  Hallo,

  Kun je dit soort projecten steunen door bijvoorbeeld het kookboekje te kopen?

  Groet,

  Jopie

 4. Inge van Duijnhoven says:

  mei 17th, 2021 at 10:15 am (#)

  Hallo Jopie, Dat zou een mooie aanvulling geweest zijn. Dit project werd ondersteund door een buurtfonds waar organisaties geld in storten voor buurtprojecten, de daklozenopvang heeft gekookt en AH heeft geholpen met ingrediënten. Toen we aan dit project begonnen hadden we nog geen idee dat het zo succesvol zou worden. Dat geeft alleen maar aan hoe belangrijk buurtprojecten zijn waarbij je echt iets kunt betekenen voor een ander. Dit project was bedoeld voor een aantal maanden en is inmiddels afgerond. De daklozenopvang kookt nu tegen een hele kleine vergoeding nog steeds voor een aantal mensen uit de wijk. Je idee neem ik mee want ik ben aan het broeden op een volgend project/boekje in een iets andere vorm… Bedankt voor het meedenken. Hartelijke groet, Inge

 5. Jopie says:

  mei 17th, 2021 at 10:21 am (#)

  Hoi Inge,

  Ik woon in een dorp, kom nooit in aanraking met zulke initiatieven. Het is echt geweldig dat dit soort acties spontaan ontstaan en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. En ik denk dat er meerdere mensen er zo over denken.
  Succes en hopelijk: wordt vervolgd!

 6. Inge van Duijnhoven says:

  mei 17th, 2021 at 12:10 pm (#)

  DANK!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond