Uitvliegen de tijd is daar

Uitvliegen de tijd is daar

Soms zit het mee en soms zit het tegen Schuren schuren schuren Een extra kamer maken

Uitvliegen de tijd is daar.  ‘Hoe moet dat nou als ik even met je wil knuffelen?’ vraagt Maxime terwijl ze als een opgekruld balletje tegen me aanligt op haar nieuwe bank. Ze is moe, uitgeteld, leeg. Ik houd haar vast, net zoals ik dat al 18 jaar doe en strijk over haar haren. Mijn prachtige dochter, met haar lieve en mooie karakter, staat aan de rand van volwassenheid. Ze is een doorzetter, wil de dingen goed doen, voor zichzelf maar ook voor anderen.

De afgelopen twee maanden hebben we haar eerste huisje opgeknapt. We hebben samen geschuurd, geplamuurd, gekit, geschilderd en weer geschuurd, geplamuurd en geschilderd. Er is geschroefd en geboord, gemonteerd en gedemonteerd. Gesneden, geplakt, gehangen, gepoetst en weer gepoetst. We waren soms prutsers maar ook echte pro’s. Het viel mee en net zo vaak tegen. We hebben samen gelachen en soms gehuild.

Vlieg

Nu is het klaar en is zij daar en ik hier. En dat is goed. Ze gaat avonturen beleven, met kamergenoten, mede-studenten, oude en nieuwe vrienden. Ze is nieuwsgierig, wil ontdekken, genieten, leven! Ga maar mijn lief en vlieg, vlieg zover en zo hoog als je kunt. Kijk voorbij de horizon, want daarachter liggen mooie dingen in het verschiet.

En als je even wilt schuilen dan ben ik er. Dan kruip je gewoon weer in mijn armen zoals we dat altijd al deden en altijd zullen doen.

Kip Tikka Masala

Op de laatste klusavond hebben we onszelf verwend met een bezorgmaaltijd. Onderuitgezakt op de bank verzuchtte jij ‘dit moet ik echt leren maken’. ‘Zal ik een recept maken en online zetten?’ vroeg ik.’ ‘Ja, please do…’ Dus speciaal voor jou, en al die andere mensen die ook zo genieten van Kip Tikka Masala vind je hier een lekker recept.

ps.. vanwege haar privacy heb ik ervoor gekozen om geen foto’s van het, overigens schitterende, eindresultaat te plaatsen.

Reacties

 1. Stephanie says:

  maart 15th, 2022 at 11:25 am (#)

  Met een traan dit gelezen. Zo herkenbaar. Maar gelukkig vliegt mijn kuiken nog regelmatig terug naar het nest. En dat zal dat van jou ook doen!

 2. Inge van Duijnhoven says:

  maart 15th, 2022 at 5:47 pm (#)

  Ik denk het ook Steef.. gelukkig maar x

 3. Gerry v Beek says:

  maart 15th, 2022 at 4:30 pm (#)

  Mooi … is jouw dochter 18 jaar ???
  Mooie meid … succes verder !!!!

 4. Inge van Duijnhoven says:

  maart 15th, 2022 at 5:48 pm (#)

  Ja Gerry, de tijd vliegt… in een ademtocht voorbij gegaan. Hartelijke groet, Inge

 5. Desirée says:

  maart 15th, 2022 at 8:43 pm (#)

  Mooi Inge!
  Mijn kuiken woont nog thuis. Het is lastig woonruimte te vinden. Waar woont je dochter?

 6. Inge van Duijnhoven says:

  maart 16th, 2022 at 3:44 pm (#)

  Dank je Dee, Ze woont in Utrecht. Lekker dichtbij het centrum dus dat is heerlijk. Groetjes Inge

 7. Monique Slaats says:

  maart 15th, 2022 at 9:22 pm (#)

  Dit is de volgende grote stap Inge!
  Het is voor jullie beide super spannend! Door het samen klussen de afgelopen weken voelt het huis al vertrouwd. Dat is nu al een fijne plek om rustig te studeren. Maar ik kan uit ervaring vertellen dat ze altijd graag weer naar huis komen. Zomaar voor die fijne knuffel of om een keer lekker luxe te eten bij mama! En dat zelf koken heeft ze sneller geleerd dan je verwacht. Het is een mooie tijd! Geniet van alles!

 8. Inge van Duijnhoven says:

  maart 16th, 2022 at 3:43 pm (#)

  Dat denk ik ook Monique. Voor allebei een nieuwe periode.. En met dat koken zal het ook wel goed komen, haha… Groetjes Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond