Twister van bladerdeeg met lemoncurd & aardbei
Heb je zin om snel wat lekkers te maken? Dan is deze twister een uitkomst. Easy peasy en liggen in een mum van tijd in de oven. Deze twister van bladerdeeg met lemoncurd & aardbei is een van de varianten die je kunt maken. Vooral als de aardbeien in het seizoen zijn natuurlijk. Wat ook kan is Nutella en noten. Of abrikozenjam en stukjes nectarine. Wees creatief en gebruik wat je in huis hebt. Het is al snel lekker….
Zelf lemoncurd maken
Je kunt natuurlijk een pot lemoncurd in de winkel kopen, niks mis mee. Maar zelf maken is vele malen lekkerder en eigenlijk best simpel. Het is een kwestie van vertrouwen en de juiste stappen zetten. Een keer proberen? Maak dan dit recept voor lemoncurd.
Met lemoncurd kun je nog veel meer dingen maken. Doe een schepje op luchtige American pancakes of maak deze mooie friands. Dat zijn kleine Franse cakejes met amandelmeel.
Vers bladerdeeg
Altijd makkelijk om in huis te hebben. Tegenwoordig gebruik ik het liefst een rol koelvers bladerdeeg ipv de diepvriesplakjes. Die hoef je niet te ontdooien en het formaat is ook heel handig. Ligt in de supermarkt meestal bij de koelverse pizza’s.
Ingrediënten
Voorbereiding 10 min (excl lemoncurd) / bakken 20 min
Voor 4 twisters
1 rol vers bladerdeeg ca 40×24 (koelvitrine)
3 a 4 el lemoncurd
200 gr aardbeien, gewassen en in stukjes
1 ei, losgeklopt
Poedersuiker
20 gr geschaafde amandelen
Bereiding
Verwarm de oven (hetelucht) voor op 185C.
Vers bladerdeeg snijden en vullen
Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden. Zo krijg je twee stukken van 20 x 12 cm. Besmeer 1 helft met lemoncurd. Verdeel de aardbeien over de lemoncurd. Leg de andere helft bladerdeeg erop. Snijd met een scherp mes in vier lange repen. Duw het mes door het bladerdeeg, niet trekken.
Twisters maken
Draai de repen om en om net zolang tot ze helemaal gedraaid zijn. Maak een cirkel en plak de uiteinden met wat water aan elkaar. Leg op een bakplaat met bakpapier. Duw eventueel uitgevallen aardbeistukjes terug in de twister.
Bestrijk met een kwastje de twisters royaal met losgeklopt ei. Strooi de geschaafde amandelen erover.
Bladerdeeg afbakken
Schuif in de oven en bak in 18/20 minuten mooi goudbruin. Laat afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond