Traybake met kip & pesto
Even voorbereiden, hup de oven in en toch het gevoel hebben dat je iets bijzonders eet. Dat kan met deze traybake met kip & pesto uit de oven. Heel fijn voor doordeweekse dagen maar ook een topper als je mensen te eten krijgt en weinig tijd hebt. Alleen de kipfilet insmeren met pesto, zongedroogde tomaatjes erbij, porchetta of spek erom en klaar. Dit recept ga je vaker maken…
Traybake maken
Hoewel deze traybake met kip & pesto simpel lijkt heb ik niet zomaar wat ingrediënten bij elkaar gegooid. Dit zijn smaken die allemaal heel goed bij elkaar passen. Elke hap is even lekker.
Groenten uit de oven
Bij dit recept zitten ook voldoende groenten. Ik gebruik aardappelen, rode ui, paprika en champignons. Maar courgette of tomaten kan ook. De aardappelen leg ik rauw op de bakplaat. Even voorkoken kan ook. Dan worden ze nog wat krokanter. Wel goed droogstomen. De baktijd wordt dan ca 10 minuten korter.
Pestomayonaise
Maak bij dit recept ook de pestomayonaise. Super simpel en een lekkere toevoeging. Lekker fris door het gebruik van yoghurt. Je kunt hiervoor een potje gebruiken maar zelf pesto maken is minstens zo lekker.
Meer ovenrecepten
Van pasta tot visrecepten, je vindt het hier:
Botermalse lamsschenkel met ras-el-hanout
Couscous met geroosterde groenten
Vegetarische lasagne met ‘vlees’smaak
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 40 minuten (oventijd)
400 a 500 gr krieltjes
Olijfolie
1 tl paprikapoeder
2 kipfilets
10 semi zongedroogde tomaatjes (AH is lekker, of zelf maken)
4 plakken porchetta of ontbijtspek
Rode ui, in 4 stukjes
Rode paprika, schoongemaakt in 6 stukken
250 gr champignons, schoongemaakt, grote gehalveerd
2 tl gedroogde oregano
3 el rode pesto
1 el yoghurt
1 el mayonaise
Grof gemalen peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200c hetelucht
Aardappelen roosteren
Halveer de grote krieltjes en meng de aardappelen met 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder en wat peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven.
Kip voorbereiden
Leg ondertussen 2 plakjes porchetta/ontbijtspek naast elkaar op een plank. Bestrijk met 1 kleine el rode pesto. Leg de kipfilet op de porchetta/ontbijtspek en leg er 2 zongedroogde tomaatjes op. Wikkel de porchetta/spek om de kipfilet en zet vast met 2 prikkers. Doe dit ook zo met de tweede filet.
Groenten toevoegen
Meng de ui, paprika en champignons met 1 el olijfolie, 2 tl oregano en wat peper en zout. Leg samen met de kipfilet bij de aardappelen als deze 15 minuten in de oven liggen. Zorg dat de bakplaat niet te vol ligt anders gaat het stoven ipv bakken. Gebruik in dat geval 2 bakplaten boven elkaar.
Dressing maken
Meng 1 el pesto met 1 el mayonaise en 1 el (Griekse) yoghurt en wat zout.
Haal na 20 minuten alles uit de oven. Meng de rest van de zongedroogde tomaatjes met de groenten. Check of de kipfilet gaar is (dikke filets duurt iets langer) en serveer.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond