Recepten

Lunchrecept toast champignons

Toast pesto champignons & geitenkaas

Hier loopt het water me van in de mond. Deze toast met pesto, champignons en geitenkaas is een smaakbommetje. Met een lekkere dikke snee (volkoren)brood met zaadjes een heerlijk lunchgerecht. Ook prima als je een drukke avond hebt. Met een kop soep erbij heb je toch je groenten weer binnen.

Pesto zelf maken

Pesto heb je in 5 minuten gemaakt. Dit heerlijke recept voor pesto heeft lekker veel basilicum . Met pesto kun je meer doen dan verwerken in pasta. Een omelet met pesto, spinazie en geitenkaas is ook heel smakelijk.

Zelf brood bakken in 30 minuten

Voor dit recept kun je natuurlijk ook je eigen brood bakken. Dit broodrecept is snel en makkelijk. Het deeg hoeft niet te rijzen en niet gekneed. Het staat letterlijk in 5 minuten in de oven. Je kunt er allerlei soorten meel voor gebruiken.

Andere lunch recepten

Toch liever iets anders dan de toast met pesto champignons & geitenkaas? Er staan meer lekkere lunchgerechten op de site:

Frittata met groenten en kaas

Tosti met geitenkaas en marmelade

Broodje fenegriekkaas met een lekkere dressing

Pastasalade gerookte kip & appel

Ingrediënten

Voor 2 sneetjes

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten (incl maken verse pesto)

2 dikke sneden (volkoren)brood

100 gr kastanjechampignons (in plakjes)

2 el pesto (of meer naar smaak)

20 gr zachte geitenkaas

Handje rucola

1 lente-ui in plakjes

Paar takjes bieslook

Grof gemalen peper en zout

Toast pesto champignons & geitenkaas

Bereiding

Verhit een koekenpan met 1 tl boter of olie. Bak de champignons op niet te hoog vuur mooi bruin en gaar. Rooster ondertussen de sneden brood.

Besmeer het brood met de pesto. Leg de champignons en de rucola erop. Verkruimel de kaas erboven en leg de lente-ui erop. Breng op smaak met wat grof gemalen peper en zout. Garneer met wat fijn gesneden bieslook.

 

Toast pesto champignons & geitenkaas

Reageer, je e-mail wordt niet getoond