Toast pesto champignons & geitenkaas
Hier loopt het water me van in de mond. Deze toast met pesto, champignons en geitenkaas is een smaakbommetje. Met een lekkere dikke snee (volkoren)brood met zaadjes een heerlijk lunchgerecht. Ook prima als je een drukke avond hebt. Met een kop soep erbij heb je toch je groenten weer binnen.
Pesto zelf maken
Pesto heb je in 5 minuten gemaakt. Dit heerlijke recept voor pesto heeft lekker veel basilicum . Met pesto kun je meer doen dan verwerken in pasta. Een omelet met pesto, spinazie en geitenkaas is ook heel smakelijk.
Zelf brood bakken in 30 minuten
Voor dit recept kun je natuurlijk ook je eigen brood bakken. Dit broodrecept is snel en makkelijk. Het deeg hoeft niet te rijzen en niet gekneed. Het staat letterlijk in 5 minuten in de oven. Je kunt er allerlei soorten meel voor gebruiken.
Andere lunch recepten
Toch liever iets anders dan de toast met pesto champignons & geitenkaas? Er staan meer lekkere lunchgerechten op de site:
Tosti met geitenkaas en marmelade
Broodje fenegriekkaas met een lekkere dressing
Pastasalade gerookte kip & appel
Ingrediënten
Voor 2 sneetjes
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten (incl maken verse pesto)
2 dikke sneden (volkoren)brood
100 gr kastanjechampignons (in plakjes)
2 el pesto (of meer naar smaak)
20 gr zachte geitenkaas
Handje rucola
1 lente-ui in plakjes
Paar takjes bieslook
Grof gemalen peper en zout
Bereiding
Verhit een koekenpan met 1 tl boter of olie. Bak de champignons op niet te hoog vuur mooi bruin en gaar. Rooster ondertussen de sneden brood.
Besmeer het brood met de pesto. Leg de champignons en de rucola erop. Verkruimel de kaas erboven en leg de lente-ui erop. Breng op smaak met wat grof gemalen peper en zout. Garneer met wat fijn gesneden bieslook.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond