Recepten

Thaise curry 'Massaman'

Thaise curry ‘Massaman’

Het is een Thaise curry ‘Massaman’ style. Helemaal vegetarisch, vol met groenten en lekker opgepimpt met zoetzuur, pinda’s en naan. Bomvol smaak en makkelijk te maken. Ook omdat ik voor deze curry als basis een potje currypasta gebruik (Koh Thai). Doe ik niet vaak maar deze is echt lekker en soms wil je ook gewoon voor makkelijk gaan. Zeker als je wat bijgerechten bij je curry maakt die ook wat tijd vragen.

Wat is Massaman curry?

Het is een milde curry die absoluut niet scherp is. Ik gebruik in het recept voor wat extra pit een halve rode peper maar die kun je gerust weglaten. Verder heeft een Massaman curry zoete en zure smaken. Echt een curry die veel mensen, en ook kinderen, lekker vinden.

Aardappel in curry?

Deze curry wordt vaak gemaakt met aardappelen. Ik heb gekozen voor zoete aardappel maar ruil gerust voor gewone aardappel of pompoen als je dat lekkerder vindt. En liever geen vega? Laat dan de kikkererwten weg en voeg wat kip toe.

Curry met of zonder kokosmelk?

Op de site staan verschillende recepten voor verse curry’s met en zonder kokosmelk die over het algemeen makkelijk zelf te maken zijn. De meeste recepten zijn goed te maken voor zowel 2 personen als een grote groep. Klik op de links hieronder om de recepten te bekijken.

Thaise curry met garnalen

Groentecurry met bloemkool & spinazie

Vegetarische curry met linzen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 25 minuten

1 tl olie

150 gr ui, gesnipperd

2 tenen knoflook

2 el vers geraspte gember (gebruik een fijne rasp)

4 el Massaman currypasta (ik gebruikte die van Koh Thai/potje)

400 gr zoete aardappel, in niet te kleine blokjes

200 gr haricot verts, gehalveerd

200 gr doperwten (diepvries)

1 blik kikkererwten, afgespoeld

2 bosui, in plakjes (deel apart voor garnering)

Sap van een limoen

400 ml kokosmelk

Optioneel: half pepertje, klein gesneden (voor wat pit)

Garnering/extra:

Handje geroosterde pinda’s

Naanbrood

Witte rijst, 50 gr (ongekookt) pp

Zoetzure komkommer

Partje limoen

Thaise curry met veel groenten

Bereiding

Bak in 1 tl olie de uien samen met de knoflook, gember, currypasta (en evt een half fijn gesneden pepertje voor wat pit) in 5 minuten zacht. Zet het vuur heel laag anders verbrand de currypasta.

Kook ondertussen de rijst.

Groenten toevoegen

Voeg de zoete aardappel en haricot verts aan de curry toe en stoof 5 minuten. Doe dan de kokosmelk erbij en stoof op laag vuur 10 minuten (tot de aardappel beetgaar is). Nu mogen de doperwten, kikkererwten, bosui en limoensap erbij. Warm een paar minuten door. Breng verder op smaak met zout indien nodig.

Serveer

Serveer in kommen met gekookte rijst, geroosterde pinda’s, naan en eventueel zoetzure komkommer en een extra partje limoen.

Makkelijke vegetarische curry

Reageer, je e-mail wordt niet getoond