It's not about cooking

Stop de tijd!

6 jaar / blog 19 jaar 33 jaar 42 jaar

Stop de tijd! Tijd is iets merkwaardigs, hij kan vliegen en kruipen. Je hebt er te weinig van of het is er in overvloed. Hij lijkt soms stil te staan om daarna niet meer te weten waar hij is gebleven. De tijd, we hebben er geen invloed op. Hij beweegt zich naar gelang onze gemoedstoestand, de dingen die we doen, of juist niet doen. We kunnen hem niet terugdraaien, stoppen of aanjagen. De tijd is… hij is gewoon.

Voor mij lijkt de tijd steeds sneller te gaan. Elk jaar een beetje meer. Aan de ene kant geeft dat niet want er is klaarblijkelijk genoeg te doen wat mijn leven kleur geeft. En aan de andere kant realiseer ik me ook dat er steeds minder van is. Althans zo voel ik dat. Want tijd gaat voorbij, komt niet meer terug en er blijft er steeds minder van over. Hallo…. over de 50! Hahaha….

Achter de geraniums

Vroeger dacht ik altijd dat je op je 35e oud was. In mijn kinderlijke brein had ik het idee dat mensen dan ‘klaar’ waren en achter de geraniums zaten. Hoe kon ik weten dat ik na mijn 35e nog moeder zou worden, een opleiding volgen, die ik overigens niet afgemaakt heb en alles uit het leven wilde halen wat er te halen valt.

Die grens van 35 is inmiddels ook alweer meer dan 20 jaar geleden. Maar het gevoel is niet anders. Ik voel me niet anders dan toen ik 35 was. Misschien wat minder onbesuisd maar niet minder nieuwsgierig. Hoe is het dan als ik straks 80 ben? Voel ik mij dan nog steeds 35 maar misschien gevangen in een lichaam wat niet meer kan wat ik wil?

Stop de tijd!

Tijd is iets merkwaardigs en zo rond mijn verjaardag verbaas ik mij er steeds opnieuw over hoe snel het jaar voorbij gevlogen is. Alweer een verjaardag….! Stop de tijd…!

Misschien ben ik toch wat veranderd sinds mijn 35e en probeer ik meer in het moment te zijn. In plaats van steeds te denken aan wat nog komen gaat. Want uiteindelijk is er alleen dit moment, hier en nu. Dus vandaag sta ik even stil. Geniet ik van de mensen om me heen en de mooie dingen die gepasseerd zijn. Om morgen gewoon weer lekker vooruit te gaan….

Wie jarig is trakteert

Heb je net als ik zin in een ongelofelijk lekkere taart vandaag? Maak dan deze chocoladetaart van 7 lagen met biscuit, chocolademousse, cremeux en superluchtige chocoladebotercrème. Je hoeft er niet perse jarig voor te zijn. Want een feestje maken kan van elke dag.

 

 

Reacties

 1. Stephanie says:

  november 6th, 2021 at 10:18 am (#)

  En zo is het! Bedankt dat ik er al bijna 30 bij mag zijn … over nog eens 30 jaar weten we het. Fijne verjaardag meissie

 2. Inge van Duijnhoven says:

  november 6th, 2021 at 12:21 pm (#)

  Dank je lieverd en fijn dat ik jou al zo lang ken. Laten we die 30 er gewoon nog aanplakken. Het wordt alleen maar leuker, hahaha… Liefs Inge

 3. Monique Slaats says:

  november 6th, 2021 at 2:56 pm (#)

  Haha, kon dat maar! Gelukkig hebben we veel mooie dingen om op terug te kijken! Nee die tijd van toen we nog jong waren komt niet meer terug naar de herinneringen blijven en daar kun je altijd op terug kijken. Ook ik bouw al 35 jaar mee aan jouw herinneringen en hoop nog vele jaren mee te gaan in de tijd. Een hele fijne verjaardag vandaag een we zullen er binnenkort weer eens een herinnering bijmaken. LuvU!

  Groetjes,
  Monique

 4. Inge van Duijnhoven says:

  november 6th, 2021 at 3:37 pm (#)

  Insgelijks Monique, veel meegemaakt samen. Hoge toppen, diepe dalen. De vriendschap blijft altijd. Tot snel. LuvU2.

Reageer, je e-mail wordt niet getoond