Stoofpotje bloemkool parelcouscous & vadouvan
Dit stoofpotje bloemkool parelcouscous & vadouvan is vegetarisch en zelfs vegan. Het is een recept wat bomvol groenten zit. Je kunt de extra grote of gewone parelcouscous gebruiken. Pas je kooktijd aan op het formaat van je couscous. Je kunt ook gerust fregola of orzo gebruiken. Wist je trouwens dat bloemkool een zomergroente is die in Nederland geoogst wordt van juni tot november? In deze tijd is ie het lekkerst.
Bonen lekker of niet?
Dit is een makkelijke maaltijd die genoeg voedingsstoffen heeft. Er zitten namelijk ook cannellinibonen in. Dat zijn hele smakelijke kleine witte boontjes met een fijne structuur en boterzachte smaak. Ik las deze week dat bonen niet zo’n geweldige reputatie hebben. Mocht jij nou ook twijfelen begin dan met cannelliniboontjes. Die lust echt iedereen….
Wat is vadouvan?
Vadouvan is een specerijenmix uit India met Franse invloeden. De smaak ik warm, heeft wel wat weg van kerrie en is, als je het mij vraagt, een specerij wat je gerust toe kunt voegen in je keukenkastje. Als je nu denkt wat moet ik er verder dan mee? Hieronder heb ik een aantal recepten voor je.
Recepten met vadouvan
Met vadouvan kun je alle kanten uit. Zo maakte ik er de volgende recepten mee:
Vegetarische stoofpotjes
Meestal makkelijk te maken en altijd smaakvol. Probeer gerust deze:
Groentecurry met bloemkool & spinazie
Stoofpotje met tomaat & fenegriek
Stoofschotel met aubergine, tomaat & feta
Ingrediënten
Voor 2 a 3 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 15 minuten
Olijfolie
2 sjalotten, fijn gesnipperd
1 tl paprikapoeder
100 gr parelcouscous
500 ml groentebouillon
100 gr gezeefde tomaten
200 gr bloemkool, in kleine roosjes
1 rode paprika, in stukjes
2 tl vadouvan (supermarkt, bijv Euroma), wil je dit niet kopen gebruik dan 1 tl kerriepoeder
15 gr dille, fijn gesneden inclusief dunne stelen
Blik cannellinibonen 400 gr, uitgelekt en afgespoeld
Grof gemalen zeezout
Bereiding
Parelcouscous koken
Fruit de sjalotten in 1 el olie samen met het gerookt paprikapoeder. Voeg na 2 minuten de parelcouscous en 400 ml bouillon toe en kook 5 tot 10 minuten met gesloten deksel (grote korrel duurt langer) tot de parelcouscous half gaar is.
Groenten stoven
Voeg dan de gezeefde tomaten, bloemkool, paprika, vadouvan en de rest van de bouillon toe. Stoof nog 5 minuten tot de bloemkool beetgaar is.
Bonen toevoegen
Roer de dille en cannellinibonen erdoor en breng verder op smaak met grof gemalen zeezout. Warm even door en serveer.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond