Snelle noedels garnalen & sojasaus
Hier is er weer eentje voor de snelle en drukke dagen. Noedels met garnalen & sojasaus. Licht en fris door limoensap en met een stevige bite van de vis- en sojasaus. Ik heb hier eiernoedels gebruikt maar dit gerecht kan ook prima met rijstnoedels. Pick your favourite!
Diepvriesgarnalen zijn prima geschikt voor dit gerecht. Ik heb altijd een zak in de vriezer liggen. Even ontdooien in lauw water (paar keer verversen). Duurt echt maar een paar minuten. Droog deppen en klaar voor gebruik.
Maaltijdsalade
Deze snelle noedels met garnalen kun je (lauw)warm eten maar dit gerecht is ook geschikt als maaltijdsalade.
Nog een snel noedelrecept
Ben je echt fan van snelle noedelrecepten? Probeer dan deze chow mein, noedels die in 15 minuten op tafel staan. Heb je meer tijd? Probeer dan beslist deze noedels met varkenshaas en groene kruidensaus.
Ingrediënten
2 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 15 minuten
2 el zonnebloemolie
200 gr grote gepelde rauwe garnalen
100 gr noedels (rijst- of eiernoedels)
200 gr sugarsnaps
½ rode chilipeper, in fijne ringen
1 el vers geraspte gember
1 teen knoflook, geperst
1,5 el vissaus
1,5 el (lichte) sojasaus (bij voorkeur Chinese bijv Lee Kum Kee / supermarkt)
½ limoen, geperst
125 gr taugé
2 lente-ui, in ringetjes gesneden
Handje koriander, grof gehakt
Handje cashewnoten
Bereiding
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel koud af. Verwijder de uiteinden en draadjes van de sugarsnaps en kook ze 2 a 3 minuten in gezouten water. Spoel af onder koud water. Dat stopt de garing en zo blijven ze mooi groen.
Verwarm 2 el zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan. Bak de chilipeper, knoflook, gember en garnalen 3 a 4 minuten tot de garnalen gaar zijn. Zet het vuur laag. Voeg de vissaus, sojasaus, limoensap, sugarsnaps, taugé en noedels toe. Meng goed en warm even door. Leg op een schaal en garneer met grof korianderblad en cashewnoten.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond