Snel aardbeien toetje in een glaasje
Dit is een snel aardbeien toetje in een glaasje. Je kunt het goed voorbereiden. De aardbeienroom maak je met mascarpone en slagroom. Het ziet er mooi uit en is romig, fris en een fijne afsluiter van een maaltijd. De koekjesbodem is gemaakt van gemalen cantucinni koekjes. Dat zijn kleine Italiaanse amandelkoekjes die je kunt kopen in elke supermarkt.
Aardbeienmousse, bavarois of aardbeienroom?
Dit recept hangt een beetje tussen mousse en room in. Je hoeft er geen eieren of eiwit voor te kloppen en toch is het niet te zwaar. De mascarpone zorgt voor stevigheid en de slagroom voor lucht. In combinatie met de fruitpuree blijft het lekker smeuïg. Ik voeg er een beetje gelatine aan toe omdat de mousse dan net wat steviger is. Je kunt dat ook weglaten als dat je voorkeur heeft.
Aardbeien of ander fruit?
Gebruik fruit wat in het seizoen is. Aardbeien in het voorjaar. Kersen wat later in de zomer. Of combineer…
Toetjes recepten
Zoek je een dessert voor een feestelijk etentje of gewoon iets lekkers voor jezelf? Check dan deze recepten:
Limoenijs met mascarponeroom & ananas
Rabarber met luchtige yoghurtmousse
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 15 minuten
60 gr Cantuccini koekjes
250 gr aardbeien, schoongemaakt in stukjes
1 el citroensap
1,5 blaadje gelatine
100 ml slagroom
1 tl vanille-extract
1 a 2 el poedersuiker
75 gr mascarpone
Handje los fruit (aardbei, bessen, braam)
Paar muntblaadjes
Bereiding
Koekjesbodem maken
Doe de koekjes in een keukenmachine en maal fijn. Of doe ze in een zakje en sla fijn met een deegroller (voorzichtig dat het zakje niet scheurt).
Aardbeienroom maken
Leg het blaadje gelatine in een schaaltje met koud water. Laat zeker 5 minuten liggen.
Doe de aardbeien in een kleine pan met het citroensap en eventueel 1 el poedersuiker (als de aardbeien nog niet zo zoet zijn). Laat 10 minuten pruttelen en zet het vuur uit. Mix fijn met een staafmixer. Proef of het zoet genoeg is anders wat poedersuiker toevoegen. Voeg het blaadje gelatine toe en roer door de aardbeienpuree. Laat de aardbeienpuree afkoelen tot kamertemperatuur (gaat snel in bak met koud water – 2 minuten).
Klop de slagroom met het vanille-extract en 1 el poedersuiker bijna stijf. Roer de mascarpone los en mix door de slagroom. Niet te lang kloppen. Meng er nu helft van de aardbeienpuree erdoor.
Glaasjes vullen
Schep wat Cantuccini in een glaasje. Vul met de aardbeienroom. Schenk de rest van de aardbeienpuree erover. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Optioneel: Doe wat fijne kristalsuiker op een bordje. Maak de bessen nat en rol door de suiker. Laat opdrogen. Ziet er extra feestelijk uit.
Haal de glaasjes uit de koelkast. Leg er wat fruit op. Garneer met een muntblaadje. En eventueel een klein koekje/tuile.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond