Slawraps als voorgerecht of lunch
Deze slawraps als voorgerecht of lunch zijn fris, pittig, licht en gezond. Je maakt ze met kipfilet of biefstuk. Kan allebei en allebei lekker. De dressing wordt gemaakt met vissaus, sojasaus en limoen. Echte Aziatische smaken dus. En mocht je niet teveel honger hebben of het is erg warm dan zijn deze wraps ook echt lekker als lichte avondmaaltijd.
Wat is een slawrap?
Euhhh… slawraps? De gezonde variant van gewone wraps en fijn als je even wat minder koolhydraten wilt eten. Overigens is dit recept ook lekker om springrolls mee te maken. Laat de kip wel even afkoelen dan.
Eigenlijk kun je van alle gewone wraps wel slawraps maken. Denk aan zalm en tzatziki of gehakt en bonen en ook tonijn of kip met saus kan.
Welke sojasaus gebruiken?
Gebruik in ieder geval Japanse sojasaus. Zeker geen ketjap en liever geen Chinese. Zijn echt andere smaken. Een super lekkere sojasaus is Tomasu. Wordt in Nederland gemaakt, wel prijzig.
Noedel recept met kip
Ik vond deze combi zo lekker dat ik er ook een heerlijke noedelsalade mee gemaakt heb. Die komt binnenkort ook online.
Toch geen slawraps als voorgerecht of lunch? Kijk dan eens bij een van mijn andere voorgerechten.
Meer speciale lunch- en voorgerechten
Pittige garnalen met harissa & citroen
Ingrediënten
Voor ca 6 a 8 stuks
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten
1 flinke kipfilet (of biefstuk), in stukjes van ca 2 a 3 cm.
Peper
Olie om te bakken
1 teen knoflook, geperst
2 tl honing
1 tl vissaus
2 el Japanse sojasaus
2 tl sesamolie
Sap van 1 limoen (ca 2 el)
Klein handje radijsjes in dunne plakjes
Stukje komkommer in dunne lange reepjes
1 a 2 kropjes kleine romaine sla
1 lente-ui in plakjes
Wat muntblaadjes
Paar takjes koriander
1 el (geroosterd) sesamzaad
Bereiding
Tip: laat het vlees eerst helemaal op kamertemperatuur komen.
Vlees marineren en bakken
Meng 1 el sojasaus met 1 tl sesamolie en wat peper. Doe samen met de kip/biefstuk in een diep bord. Laat 10 minuten staan. Verhit dan een pan met 1 tl olie. Giet de marinade weg en bak de kipstukjes rondom bruin en in ca 3 a 4 minuten gaar. Biefstuk duurt 1 a 2 minuten.
Dressing maken
Meng ondertussen de knoflook, honing, vissaus, 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie en 2 el limoensap tot een dressing en doe in een schaaltje.
Wraps maken
Haal 6 a 8 van de grotere blaadjes van de sla los van de krop (de rest gebruik je een andere keer). Verdeel de blaadjes over een bord of schaal en beleg met wat radijs en komkommer. Leg daar de kip/biefstuk op en garneer met de lente-ui, blaadjes munt, koriander en sesamzaad.
Je eet deze slawraps met je handen. Vouw goed dubbel, dip in de dressing en geniet!
Reageer, je e-mail wordt niet getoond