Recepten

Salade rode ui en kappertjesl

Salade rode ui & kappertjes

Salade rode ui & kappertjes. Een simpele salade die erg lekker is bij deze hartige taart of een frittata. Normaal stop ik een salade vol verse groenten en/of kruiden. In de hartige taart en frittata zitten al heel veel groenten. Voeg daarom wat zoetzuur toe in de vorm van kappertjes, kapperappeltjes en augurken. De yoghurtdressing maakt het fris. Ook makkelijk te combineren met allerlei andere gerechten.

Toch liever een andere salade maken dan deze met rode ui & kappertjes? Probeer dan deze pittige salade met kiemgroenten of de salade met venkel en sinaasappel.

Kapperappeltjes

Kapperappeltjes of appelkappers zijn niet alleen mooi maar ook erg lekker. Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. Als ze bevrucht worden ontstaat er een bes en krijg je kapperappeltjes*. Deze worden ingelegd in zout en azijn. Je kunt ze toevoegen aan een salade maar ze zijn ook erg lekker op een borrelplank. De steeltjes eet je niet op.

*bron Wikipedia

Ingrediënten

4 personen (bijgerecht)

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 5 minuten

1 zak mooie gemengde sla

1 rode ui, in dunne ringen

2 el kappertjes

Ca 10 kapperappeltjes

2 augurken, in kleine blokjes

Handje kiemgroenten

1 recept yoghurtdressing

 

 

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de salade en leg op een schaal. Garneer met de kapperappeltjes en druppel wat dressing over de salade. Schenk de rest in een kommetje en serveer apart.

Salade rode ui en kappertjes

Reacties

  1. _brilldigital says:

    mei 1st, 2020 at 9:44 am (#)

    Dat ziet er lekker uit!

  2. Inge van Duijnhoven says:

    mei 1st, 2020 at 12:22 pm (#)

    Dank je Erik!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond