Salade rode ui & kappertjes
Salade rode ui & kappertjes. Een simpele salade die erg lekker is bij deze hartige taart of een frittata. Normaal stop ik een salade vol verse groenten en/of kruiden. In de hartige taart en frittata zitten al heel veel groenten. Voeg daarom wat zoetzuur toe in de vorm van kappertjes, kapperappeltjes en augurken. De yoghurtdressing maakt het fris. Ook makkelijk te combineren met allerlei andere gerechten.
Toch liever een andere salade maken dan deze met rode ui & kappertjes? Probeer dan deze pittige salade met kiemgroenten of de salade met venkel en sinaasappel.
Kapperappeltjes
Kapperappeltjes of appelkappers zijn niet alleen mooi maar ook erg lekker. Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. Als ze bevrucht worden ontstaat er een bes en krijg je kapperappeltjes*. Deze worden ingelegd in zout en azijn. Je kunt ze toevoegen aan een salade maar ze zijn ook erg lekker op een borrelplank. De steeltjes eet je niet op.
*bron Wikipedia
Ingrediënten
4 personen (bijgerecht)
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 5 minuten
1 zak mooie gemengde sla
1 rode ui, in dunne ringen
2 el kappertjes
Ca 10 kapperappeltjes
2 augurken, in kleine blokjes
Handje kiemgroenten
1 recept yoghurtdressing
mei 1st, 2020 at 9:44 am (#)
Dat ziet er lekker uit!
mei 1st, 2020 at 12:22 pm (#)
Dank je Erik!