Salade buffalo wormen
Uitdagend plaatje…toch? In mijn blog Eat This! lees je waarom ik deze salade met Buffalo wormen wilde maken. Natuurlijk had ik met de wormen loempia’s of koekjes kunnen maken maar dan zijn ze wel erg verborgen. En in combinatie met andere ingrediënten gaat de smaak misschien verloren. Daarnaast wilde ik weten of het mij lukte om deze salade zo op te eten. Eerlijk gezegd had ik een enorme innerlijke weerstand!
Nootachtig
Wat ik ervan vond? Na de eerste hap, die echt moeilijk was, viel het eigenlijk wel mee. Mijn verstand uitgeschakeld… De wormen zelf smaken een beetje nootachtig. Niet vies, maar heel lekker vond ik het ook niet.
Buffalo wormen zijn de larven van de Buffalokever en hebben een hoog gehalte eiwit en weinig vet. Heel gezond dus. Je kunt ze kopen bij Delibugs (de supermarkt hier heeft ze uit het assortiment gehaald… wonder why..!)
Durf je het aan?
Wat vind jij ervan? Ga je deze salade maken? Durf je het je vrienden voor te zetten? Of kies je voor de variant met de pijnboompitten? Laat een reactie achter onder het recept! Ik ben benieuwd…
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
Voor 2 personen
75 gr geitenkaas
1 avocado, in plakjes
½ komkommer, in dunne plakjes
10 gr Buffalo wormen, of
20 gr pijnboompitten
50 gr mooi slablad
Handje granaatappelpitjes
3 el olijfolie + olijfolie om te bakken
1 el citroensap
Peper en zout
1 tl granaatappelmelasse
1 tl honing
Bereiding
Bak de Buffalo wormen (of pijnboompitten) in een el olijfolie en wat zout tot ze knapperig zijn (ca 2/3 minuten). Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Klop in een kommetje 3 el olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, honing, peper en zout tot een dressing.
Leg de sla op een schaal en plaats de geitenkaas in het midden. Verdeel de komkommer, avocado en granaatappelpitjes over de sla. Sprenkel wat dressing over de salade. Leg de Buffalo wormen (of pijnboompitten) op de geitenkaas en serveer.
januari 21st, 2020 at 11:28 am (#)
Wat dapper van je! Maar ik laat deze aan me voorbij gaan …. 🙂
januari 21st, 2020 at 11:37 am (#)
Past anders prima in jouw eetpatroon, haha… Maar eerlijk, alle begrip 😉