Recepten

Salade wormen

Salade buffalo wormen

Uitdagend plaatje…toch? In mijn blog Eat This! lees je waarom ik deze salade met Buffalo wormen wilde maken. Natuurlijk had ik met de wormen loempia’s of koekjes kunnen maken maar dan zijn ze wel erg verborgen.  En in combinatie met andere ingrediënten gaat de smaak misschien verloren. Daarnaast wilde ik weten of het mij lukte om deze salade zo op te eten. Eerlijk gezegd had ik een enorme innerlijke weerstand!

Nootachtig

Wat ik ervan vond? Na de eerste hap, die echt moeilijk was, viel het eigenlijk wel mee. Mijn verstand uitgeschakeld… De wormen zelf smaken een beetje nootachtig. Niet vies, maar heel lekker vond ik het ook niet.

Buffalo wormen zijn de larven van de Buffalokever en hebben een hoog gehalte eiwit en weinig vet. Heel gezond dus. Je kunt ze kopen bij Delibugs (de supermarkt hier heeft ze uit het assortiment gehaald… wonder why..!)

Durf je het aan?

Wat vind jij ervan? Ga je deze salade maken? Durf je het je vrienden voor te zetten? Of kies je voor de variant met de pijnboompitten? Laat een reactie achter onder het recept! Ik ben benieuwd…

Ingrediënten

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten

Voor 2 personen

75 gr geitenkaas

1 avocado, in plakjes

½ komkommer, in dunne plakjes

10 gr Buffalo wormen, of

20 gr pijnboompitten

50 gr mooi slablad

Handje granaatappelpitjes

3 el olijfolie + olijfolie om te bakken

1 el citroensap

Peper en zout

1 tl granaatappelmelasse

1 tl honing

 

Salade pijnboompitten

Bereiding

Bak de Buffalo wormen (of pijnboompitten) in een el olijfolie en wat zout tot ze knapperig zijn (ca 2/3 minuten). Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Klop in een kommetje 3 el olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, honing, peper en zout tot een dressing.

Leg de sla op een schaal en plaats de geitenkaas in het midden. Verdeel de komkommer, avocado en  granaatappelpitjes over de sla. Sprenkel wat dressing over de salade. Leg de Buffalo wormen (of pijnboompitten) op de geitenkaas en serveer.

Salade wormen

Reacties

  1. Stephanie says:

    januari 21st, 2020 at 11:28 am (#)

    Wat dapper van je! Maar ik laat deze aan me voorbij gaan …. 🙂

  2. Inge van Duijnhoven says:

    januari 21st, 2020 at 11:37 am (#)

    Past anders prima in jouw eetpatroon, haha… Maar eerlijk, alle begrip 😉

Reageer, je e-mail wordt niet getoond