Recepten

Rozijnenbrood in 30 minuten

Rozijnenbrood in 30 minuten

Dit rozijnenbrood bak je in 30 minuten en eenmaal een keer gemaakt zal het zeker vaker op tafel komen. Dit brood is een variant op het recept ‘Brood bakken in 30 minuten’. Via mijn Pinterestpagina hebben honderden mensen het recept van dit brood inmiddels opgeslagen. Het is zo makkelijk en lekker!

Rozijnenbrood van Gerda

Het recept voor dit rozijnenbrood komt van Gerda. Zij is met mijn basisrecept gaan experimenteren. Haar variant vond ik zo geniaal dat ik er een apart recept van gemaakt heb. Dit brood met rozijnen is lichtzoet door de vanille- en poedersuiker. Wat mij betreft het allerlekkerst met een lik (eigengemaakte) boter en goede kersenjam of marmelade.

Welke soort bloem of meel?

Je kunt dit brood bakken met ieder soort bloem of meel. Ik gebruikte biologisch speltmeel. Dat is wat grover dan bloem. Wij vonden dat erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om half bloem half meel te gebruiken. Alles kan…!

Baking soda of bakpoeder

Dit recept wordt gemaakt met baking soda. Een sterk rijsmiddel waardoor je het deeg ook niet hoeft te kneden. Sommige mensen gebruiken liever bakpoeder dan baking soda. In dat geval moet je 18 gr bakpoeder gebruiken ipv 6 gr baking soda. Het is een prima alternatief maar houdt er rekening mee dat het brood net iets minder luchtig is.

Deeg kneden

Het geheim van dit brood zit hem vooral in het niet kneden! Spatel de ingrediënten door elkaar en zodra het zo’n beetje door elkaar zit stort je het deeg in de vorm. Ik gebruikte een ronde vorm van 16 cm doorsnee.

Ingrediënten

Voor 1 brood:

Voorbereiding 10 minuten / oventijd 30 minuten

375 gr (biologisch) speltmeel (zie opm tekst boven) + 2 el extra

6 gr fijn keukenzout

1 zakje vanillesuiker

6 gr zuiveringszout of dubbelkoolzure soda / baking soda (allemaal hetzelfde, verkrijgbaar in de supermarkt bij de bakproducten)

200 gr rozijnen

370 ml karnemelk

1 el poedersuiker

1 el gesmolten roomboter

Kleine vorm (ca 18 cm), bekleed met bakpapier en ingevet

Brood met rozijnen in 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht).

Deeg maken

Meng in een kom de bloem, zout, baking soda en vanillesuiker. Even met een garde doorroeren zodat het goed gemengd is. Roer er dan de rozijnen door. Voeg de karnemelk toe en meng het geheel met een spatel of je handen even door elkaar. Niet lang mengen (dan verpruts je het deeg)! Als het zo ongeveer door elkaar zit is het goed. Het deeg is ruw en klonterig, dat hoort zo.

Bekleed je vorm met bakpapier* (zorg voor een opstaande rand, het brood gaat rijzen) en vet lichtjes in. Bestuif met een klein beetje bloem. Stort je deeg in de vorm. Bestrijk de bovenkant met gesmolten roomboter en strooi er poedersuiker over.

Brood bakken in de oven

Bak het brood ca. 30 minuten in de oven. Haal het eruit en draai om. Klop op de onderkant. Als het hol klinkt is het brood goed, anders nog een paar minuten in de oven leggen.

Laat het brood op een rooster afkoelen.

*voor de foto heb ik het bakpapier eraf gehaald

(klik op foto voor vergroting)

Rozijnenbrood in 30 minuten

Reacties

 1. Ans says:

  oktober 31st, 2020 at 9:49 pm (#)

  Kun je dit ook met glutenvrij bloem

 2. Inge van Duijnhoven says:

  november 1st, 2020 at 12:16 pm (#)

  Beste Ans, helemaal thuis in glutenvrij bakken ben ik niet. Wel is baking soda, in tegenstelling tot bakpoeder glutenvrij. Dus dat gaat goed. Ik heb begrepen dat glutenvrij brood wat droog en kruimelig kan worden. Mijn advies is dan ook, probeer het eerst een keer volgens mijn recept, en gebruik een metalen bakvorm. Als je brood te droog wordt of geen knapperige korst krijgt, zet dan een volgende keer een bakje water op de bodem van je oven. Dat zorgt voor extra vocht. Meer advies kan ik je niet geven… Succes! Hartelijke groet, Inge

 3. Yvette says:

  januari 2nd, 2021 at 1:40 pm (#)

  Beste Inge,
  Waardoor kun je de karnemelk vervangen?
  Dit ivm een lactose intolerantie.
  Groetjes Yvette

 4. Inge van Duijnhoven says:

  januari 4th, 2021 at 2:18 pm (#)

  Beste Yvette Je kunt de karnemelk vervangen door sojamelk. Wat het doet met de smaak weet ik niet. Zelf houd ik niet van sojamelk maar als je het gewend bent vanwege een intolerantie maakt het misschien niet uit. Andere lactose vrije alternatieven heb ik zo niet paraat. Mocht je voor sojamelk gaan vervang dan de baking soda voor bakpoeder. Bakpoeder bevat zuur. Dat zuur (wat in het recept uit karnemelk komt) heb je nodig om het rijsmiddel aan het werk te zetten. Gebruik in dit geval 18 gram bakpoeder ipv 6 gr baking soda (is 3x zo sterk). Veel succes. Hartelijke groet, Inge

 5. marjo says:

  februari 8th, 2021 at 10:41 am (#)

  Hallo Yvette

  Kan ik ipv karnemelk ook gewone melk gebruiken als ik bakpoeder gebruik?

  Lijkt me ook een recept om uit te proberen met olijven en tomaten.

  groet Marjo

 6. Inge van Duijnhoven says:

  februari 8th, 2021 at 10:46 am (#)

  Hallo Marjo, dat kan zeker. Gebruik dan wel 3x zoveel bakpoeder. Baking soda is namelijk 3x sterker. Kijk anders even bij de reacties onder het ‘gewone’ brood. Hetzelfde principe en veel mensen hebben dit al gemaakt in allerlei varianten. Dus met toevoeging van melk, zaadjes etc… De link vind je hieronder. Veel succes! Hartelijke groet, Inge https://itsnotaboutcooking.nl/eigen-gebakken-brood-in-30-minuten/

 7. Zwanie Bos-Visscher says:

  februari 27th, 2021 at 12:18 pm (#)

  Hallo
  Ik heb het brood ook gemaakt,maar dan met volkorenmeel en cranberry ‘s
  De rest het zelfde
  Wat een goed recept
  Het was een heerlijk broodje
  Je kan er niet van afblijven
  Zwanie

 8. Inge van Duijnhoven says:

  februari 27th, 2021 at 7:32 pm (#)

  Als je er niet vanaf kunt blijven is het goed gelukt 😉 Dank voor het delen, ook fijn voor anderen om andere variaties te lezen. Hartelijke groet, Inge

 9. marjo says:

  februari 27th, 2021 at 9:45 pm (#)

  HET IS HEEL LEKKER BROOD EN JE KUNT HET GOED EEN PAAR DAGEN IN EEN PLASTIC ZAK BEWAREN, DE KORST WORD DAN WEL ZACHT. IK BAK HET NU 2X PER WEEK IN ALLERLEI VARIATIES, WIT, TARWE, MET ZOETE EN HARTIGE VULLING EN ZE ZIJN ALLEMAAL HEERLIJK. IK BEN HEEEEEL BLIJ MET DIT RECEPT. MVG. MARJO

 10. Inge van Duijnhoven says:

  februari 27th, 2021 at 11:41 pm (#)

  Top Marjo!

 11. Coby says:

  maart 27th, 2021 at 10:05 pm (#)

  Wou vragen, kan ik dit brood ook met biologische volle yoghurt maken iov karnemelk?
  Heb wel vaker in recepten gelezen over brood maken met yoghurt… en ook omdat ik altijd yoghurt in mn koelkast heb……

 12. Inge van Duijnhoven says:

  maart 28th, 2021 at 1:38 pm (#)

  Hallo Coby, Met yoghurt zal het deeg zeker gaan rijzen. Baking soda heeft een zuur element nodig vandaar. Alleen is yoghurt meestal dikker dan karnemelk dus dat doet iets met de verhouding van het deeg. Hoe het resultaat precies uitpakt kan ik je niet zeggen want ik heb het nog niet geprobeerd. Lukt het de eerste keer niet goed dan misschien bij een volgende poging de yoghurt iets verdunnen met melk? Succes. Hartelijke groet, Inge

 13. C says:

  maart 28th, 2021 at 9:24 pm (#)

  Dank je wel Inge voorhet antwoord…ga de yoghurt verdunnen met amandeldrink…dus ben ik zeker van plan dit brood een keer te maken!

 14. Inge van Duijnhoven says:

  maart 29th, 2021 at 2:11 pm (#)

  Ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik heb er goede verwachtingen van want mijn platbrood maak ik zelf namelijk ook met yoghurt. Dat zal ik binnenkort ook eens online zetten… 😉 Hartelijke groet, Inge

 15. Sandra says:

  april 13th, 2021 at 2:03 am (#)

  Beste inge. Wat een super leuke reacties op he brood. Missvhien is het al gevraagd, maar zou geitenyoghurt en amandelmeel ook kunnen werken? Ik ben zelf niet zo goed in dit soort dingen. Ik ga hem ook proberen te maken in de airfryer. Ik woon sinds kort op Bonaire en mijn oven is hier niet zoals in nederland . Groetjes sandra

 16. Inge van Duijnhoven says:

  april 13th, 2021 at 9:59 am (#)

  Beste Sandra, Wow Bonaire dat klinkt heerlijk! Heb meteen beelden van parelwitte stranden en een azuurblauwe zee voor ogen. Maar over je vraag… Geitenyoghurt is zuur dus dat is goed, want je hebt zuur nodig om de baking soda aan het werk te zetten. Alleen weet ik niet wat de dikte doet. Karnemelk is natuurlijk een stuk dunner. Misschien iets verdunnen met (geiten)melk? Amandelmeel kun je zeker gebruiken maar meestal wordt een deel van het ‘gewone’ meel vervangen door amandelmeel. Zelf heb ik 100% ook niet geprobeerd. Kijk anders eens bij het recept ‘brood bakken in 30 minuten’ Dat is de basisvariant van het brood. Daar staan tientallen reacties en variaties op het recept waaronder die met amandelmeel. Succes! Hartelijke groet, Inge

 17. Sandra schipper says:

  april 13th, 2021 at 2:22 pm (#)

  Dank voor je reactie. Ik ga ermee aan de slag. Je hoort van me of het gelukt is. Ja het is hier heerlijk. Ondanks de lockdown genieten wij met volle teugen

 18. Coby says:

  april 18th, 2021 at 1:05 pm (#)

  Goede morgen Inge,

  Maak het nu voor de tweede keer!
  Het eerste brood was erg lekker!Alleen had ik een klein foutje gemaakt bij alle ingredienten in beslagkom doen…had per ongeluk de baking soda vergeten, en had het al in de bakvorm gedaan, het beslag! Dus in beslagkom baking soda erdoor geroerd…het brood was daardoor wat zoet geworden, omdat ik de suiker die ik er al bovenop had gedaan er door ging roeren…heb het nu gemaakt met biologische yoghurt, rijstdrink. En ook nog wat zonnebloempitjes en pompoenpitjes en laatste cranberries erdoor..het staat nu in de oven…ga het eten bij linzensoeoje met wortel…dat soepje ga ik strakjes maken…dus wordt vast smullen! Groetjes,Coby

 19. Inge van Duijnhoven says:

  april 18th, 2021 at 1:44 pm (#)

  Creatief opgelost Coby 😉 Klinkt allemaal heerlijk, ik krijg er honger van! Hartelijke groet, Inge

 20. Coby says:

  april 18th, 2021 at 9:43 pm (#)

  Hier nog even een reactie van mij over dit heerlijke rozijnenbrood:’Het heeft wel lang in de oven gestaan, denk zeker wel 50’minuten, ook omdat ik de oven op een lage temperatuur heb…maar het was de moeite meer dan waard: de topping had ik met paar theelepeltjes kokosbloesemsuiker, rietsuiker en poedersuiker, en ipv roomboter heb ik Plantaardige boter( zwart pakje met bloemetjes, bij Jumbo…had het brood gegeten bij linzenwortelsoepje, met wat Plantaardige boter erop….het was echt goed gelukt nu…mooi gerezen…en had veel beslag, dus heb ik er ook nog een muffinvorm mee gevuld! Dit brood kan ik de hele dag eten he…ook s middags bij kopje koffie!
  Ideaal!

 21. Inge van Duijnhoven says:

  april 19th, 2021 at 9:32 am (#)

  Beste Coby, Wat goed om te horen. En fijn dat het met plantaardige boter ook goed werkt. Zelf vind ik het bij de thee ook heerlijk 😉 Hartelijke groet, Inge

 22. marjo says:

  april 19th, 2021 at 11:07 am (#)

  Dit is een geweldig recept, gisteren heb ik het gebruikt met roggemeel en het is net zo lekker, het lijkt op Limburgs roggebrood. Als je het brood in een plastic zak doet word de korst wel zacht maar je kunt het zo best een paar dagen bewaren om ervan te eten.

 23. Inge van Duijnhoven says:

  april 19th, 2021 at 11:10 am (#)

  Roggemeel.. ja lekker! Alweer een fijne tip erbij. Dank voor het delen! Hartelijke groet, Inge

 24. Marian says:

  oktober 24th, 2021 at 11:56 am (#)

  Zo blij met dit recept, zo altijd snel een lekker broodje op tafel, in de hartige variant ook lekker bij de borrelplank.
  En de ingrediënten kosten ook niet veel en heb ik altijd wel in huis.
  Laatst ipv karnemelk wat yoghurt toegevoegd als zuur element voor de baking soda werkt ook goed, en met melk en bakpoeder gaat ook goed, dus ik ben heel blij met dit recept

 25. Inge van Duijnhoven says:

  oktober 24th, 2021 at 8:17 pm (#)

  Dank je wel Marian. Wat fijn om te horen. En leuk dat je volop varieert, ook met hartige smaken. Hartelijke groet, Inge

 26. Rozita says:

  januari 8th, 2022 at 12:12 pm (#)

  Ik maak lactose vrije karnemelk door een paar druppels appelazijn toe te voegen aan plantaardige melk meestal havermelk of rijstmeel. Misschien hebben jullie hier iets aan.

 27. Inge van Duijnhoven says:

  januari 10th, 2022 at 5:12 pm (#)

  Wat een goed idee Rozita. Dank voor het delen. Fijne avond. Hartelijke groet, Inge

 28. Rozita says:

  januari 10th, 2022 at 6:28 pm (#)

  Goed zo daar gaat het om mekaar helpen.succes.

 29. marjo says:

  januari 15th, 2022 at 12:33 am (#)

  als ik het goed begrijp kan ik ook yoghurt i.p.v. karnemelk gebruiken? dat is voor mij een oplossing voor als we in Spanje zijn want daar vind je geen karnemelk in de supermarkt. Blijft de hoeveelheid hetzelfde?

 30. Inge van Duijnhoven says:

  januari 15th, 2022 at 11:32 am (#)

  Hallo Marjo, je kunt zeker yoghurt gebruiken maar het ligt eraan hoe dik de yoghurt is. Zelf zou ik yoghurt aanlengen met een klein beetje melk. Met alleen dikke yoghurt weet ik niet wat het resultaat wordt. Hoeveelheid gewoon hetzelfde houden. Veel succes ermee in Spanje! Hartelijke groet, Inge

 31. marjo says:

  januari 15th, 2022 at 2:17 pm (#)

  zou yogidrink dan misschien een betere oplossing zijn?

 32. Inge van Duijnhoven says:

  januari 15th, 2022 at 3:47 pm (#)

  Beste Marjo, daar zit suiker in. Yoghurt met een beetje melk (of desnoods water) om dunner te maken zal prima werken. Je hebt dan de ‘zure’ yoghurt die de baking soda aan het werk zet en het is niet te dik. Hartelijke groet, Inge

 33. marjo says:

  januari 15th, 2022 at 6:21 pm (#)

  Beste Inge, dank voor de snelle
  antwoorden op mijn vragen, nu kan ik ook in Spanje mijn lekkere brood bakken. Groetjes Marjo

 34. Coby says:

  januari 20th, 2022 at 10:10 am (#)

  Nog even een reactie van mij, nav de yoghurt, ik leng de yoghurt aan met plantaardige melk, ben het brood nu weer aan het maken, maak het met volle yoghurt en haverdrink en heel veel rozijnen!

 35. Inge van Duijnhoven says:

  januari 21st, 2022 at 11:20 am (#)

  Dank je voor de tip Coby. Hartelijke groet, Inge

 36. Dirkje says:

  maart 2nd, 2022 at 7:42 pm (#)

  Hallo
  Klinkt lekker allemaal maar op hoeveel graden bak ik het brood?

 37. Inge van Duijnhoven says:

  maart 4th, 2022 at 2:52 pm (#)

  Beste Dirkje, Het brood bak je op 200C. De volledige beschrijving staat bij het kopje ‘bereiding’. Veel succes! Hartelijke groet, Inge

 38. Coby says:

  maart 4th, 2022 at 5:41 pm (#)

  Kijk net in m’n email en zie een reactie over jouw fantastische rozijnenbrood! En denk nu dat ik het morgen maar weer een keertje moet maken, maak met yoghurt en plantaardige melk( heb nu sojadrink in m’n koelkast staa) goed dat ik dit bericht zie, het is al weer een tijd geleden dat ik het gemaakt heb, he…doe er ook nog wat nootjes en zonnebloempitjes en pompoenpitjes in groetjes, Coby

 39. Inge van Duijnhoven says:

  maart 4th, 2022 at 6:46 pm (#)

  Leuk Coby, die toevoeging van nootjes en zonnebloempitten lijkt me heerlijk. Fijn weekend en hartelijke groet, Inge

 40. claudia says:

  april 8th, 2022 at 10:49 am (#)

  Hallo het brood was heerlijk ik vraag mij af kan hij ook in een cakeblik en zo ja hoelang

 41. Inge van Duijnhoven says:

  april 8th, 2022 at 12:05 pm (#)

  Beste Claudia, Fijn dat het lekker was. Een niet te groot cakeblik zal prima werken. Zelf gebruik ik een redelijk kleine ronde vorm. Als ik het in moet schatten denk ik dat de baktijd dan hetzelfde zal zijn. Een lang cakeblik zou ik niet doen. Dan wordt het brood te plat. Ik hoop dat ik je hiermee vooruit geholpen heb. Hartelijke groet, Inge

 42. Coby says:

  april 10th, 2022 at 3:14 pm (#)

  Ben weer dit rozijnenbrood aan het maken, heb er op ‘t laatst ook blauwe besjes ( gehaald bij de beste supermarkt in groente en fruit!) In gedaan.Ze zijn erg lekker en heel veel smaak! Heb dit vaker er in gedaan, gelezen in een ander recept! Stond bij meest gezonde rozijnenbrood … .
  Heb het nu in de oven…..

 43. Inge van Duijnhoven says:

  april 11th, 2022 at 1:11 pm (#)

  Klinkt heel erg lekker!

 44. Coby says:

  april 11th, 2022 at 2:57 pm (#)

  Goedemiddag Inge,

  Ja, het is zeker lekker! Ik laat de gesmolten boter weg en ook de poedersuiker en als ik het dan ga eten doe ik er een dikke laag plantaardige boter op! Ik snijd het in vierkantjes en doe de rest in de vriezer. Voor volgende keer genieten!

 45. RUTTEN FREDDY says:

  mei 4th, 2022 at 8:23 pm (#)

  ik vind een heerlijk recepten vooral s’morgens bij ontbijt en bij de tas koffie en vier uurtje

 46. Inge van Duijnhoven says:

  mei 5th, 2022 at 1:44 pm (#)

  Beste Freddy, het is inderdaad een broodje wat altijd kan! Zelf vind ik het heerlijk met jam maar alleen boter is ook lekker. Fijn dat je ervan geniet. Hartelijke groet, Inge

 47. Coby says:

  juni 2nd, 2022 at 6:23 pm (#)

  Goedemiddag Inge,

  Heb het rozijnenbrood vanmiddag weer gemaakt, weer met pompoenpitjes, zonnebloempitjes, nootjes (amandelen en pecannoten in stukjes gesneden) en op ‘t laatst diepvries blauwe bessen erdoor gedaan, ongeveer een handje) De vorige keer had ik twee geprakte bananen erdoor gedaan, maar dat was niet zo,n succes, het brood was beetje plakkerig . dus nu gewoon aan het recept gehouden, maar wee yoghurt aangelengd met amandeldrink iov karnemelk, lukt altijd goed! Groetjes, Coby

 48. Inge van Duijnhoven says:

  juni 3rd, 2022 at 11:03 am (#)

  Hallo Coby, Je bent en blijft een trouwe bezoeker. Goed om te horen dat het toevoegen van bananen in dit brood niet werkt. Ook dat is handig om te weten. Fijne dag en hartelijke groet, Inge

 49. Ria Marynissen says:

  juni 14th, 2022 at 1:56 pm (#)

  Ik heb de karnemelk vervangen door witte yoghurt en één heel ei ( in totaal dezelfde hoeveelheid als de karnemelk gebruikt).Het rozijnenbrood was heel lekker!
  Ik zou graag het rozijnenbrood tot ongeveer 600 gram bloem willen vergroten,hoe zijn dan de verhoudingen?En wat is dan de baktijd?
  Moet je het brood met hetelucht bakken of kan het ook met de gewone oven?
  Groetjes

 50. Inge van Duijnhoven says:

  juni 14th, 2022 at 3:47 pm (#)

  Beste Ria, Die combi ga ik zelf ook eens proberen. Klinkt goed! Het vergroten van de hoeveelheid is echt uitzoeken. Brood, cake en gebak kun je niet op gevoel doen. De verhoudingen moeten echt kloppen. Als ik een nieuw recept maak moet ik meestal een paar proefversies maken voordat de verhouding icm de baktijd klopt. Daarmee geef ik meteen antwoord op je vraag. Ik zou het zelf ook uit moeten zoeken… Ik (en misschien ook wat mensen die deze reacties volgen) horen graag de resultaten van je experiment. Hartelijke groet, Inge

 51. Ria Marynissen says:

  juni 23rd, 2022 at 2:15 pm (#)

  De ingredienten voor een GROOT rozijnenbrood: 600 g witte bloem,9 g keukenzout, 15g vanillesuiker, 10 g bakingsoda,300 g rozijnen , 500 g witte yoghurt ,2 volledige eieren.Bovenop 1eetlepel roomboter en 1 eetlepel poedersuiker.
  Ik heb het brood 35 minuten gebakken op 200°c in de heteluchtoven.
  Het brood was héél lekker, alleen was het vanboven verbrand(heb ik na het bakken er direct afgesneden) en de zijkant iets te hard gebakken.
  De volgende keer ga ik het op 180°c bakken in een gewone warme oven(niet hetelucht), 40-45 minuten en de bloemsuiker er niet meer bovenop strooien maar mee in het deeg mengen.
  Groetjes Ria M.

 52. Inge van Duijnhoven says:

  juni 24th, 2022 at 11:00 am (#)

  Dank voor het delen van je experiment Ria. Hopelijk lukt het volgende keer perfect. Hartelijke groet, Inge

 53. RUTTEN FREDDY says:

  juli 8th, 2022 at 9:20 pm (#)

  ik vond zo heerlijk lekker brood om s’morgens wakker te worden met heerlijk lekker hete koffie

 54. Inge van Duijnhoven says:

  juli 13th, 2022 at 2:58 pm (#)

  Dank je Freddy, inderdaad ook wat mij betreft een van de beste momenten en met koffie erbij… Hartelijke groet, Inge

 55. Coby says:

  juli 13th, 2022 at 3:31 pm (#)

  Ja, vind ik ook, rozijnenbrood echt heel lekker met een heerlijk bakje koffie! Ik drink meestal dan een latte macchiato, gemaakt van vegan haverdrink, baristo, dat is echt heerlijk! Moet het rozijnenbrood ook maar weer es maken, heb superveel rozijnen in huis, laatst waren de biologische van Holland en Barret in aanbieding….dus

 56. Liduin says:

  juli 22nd, 2022 at 1:40 pm (#)

  Heerlijk brood! Met 1 tl koekkruiden erdoor wordt het nóg lekkerder.

 57. Inge van Duijnhoven says:

  juli 25th, 2022 at 11:08 am (#)

  Beste Liduin, die variant ga ik zeker zelf ook proberen! Dank voor het delen. Hartelijke groet, Inge

 58. Anneke says:

  september 28th, 2022 at 10:37 pm (#)

  Dit rozijnenbroodje is zo lekker , ik bak het bijna iedere week , en t verveeld nooit . En zo makkelijk

 59. Inge van Duijnhoven says:

  september 29th, 2022 at 10:16 am (#)

  Fijn Anneke dat je er zo van geniet. Fijne dag en hartelijke groet, Inge

 60. Elisabeth says:

  februari 28th, 2023 at 8:10 pm (#)

  In plaats van karnemelk het ik dezelfde hoeveelheid water inclusief appelciderazijn gebruikt, heerlijk en goed gelukt.

 61. Inge van Duijnhoven says:

  maart 1st, 2023 at 2:48 pm (#)

  Wat een verrassende keuze. Top dat ook dit werkt. Dank voor het delen. Hartelijke groet, Inge

 62. Coby says:

  juli 15th, 2023 at 12:42 pm (#)

  Goede middag Inge , ben je rozijnenbrood weer aan het maken, heb er nu ook stukjes pure chocolade , dunne stukjes appel , cranberries, gojibesjes, ook door beslag gedaan, de pure chocolade vaker in gedaan…is erg lekker…ik doe dus weer met bio volle yoghurt aangelengd met haverdrink en water…het lukt dan ook goed, krijg een mooi gerezen brood.. heb er nu meer dan 700 gram volkoren meel, havermeel, in want heb nu ook muffins van in m’n oven stasn( 3) ik roer tot ik een mooi smeuïg beslag heb….Groetjes en mooie zaterdag, fijn weekend

 63. Coby says:

  juli 15th, 2023 at 12:55 pm (#)

  Zal ook es met appel ciderazijn, heb biologische, proberen, daar gaat het mooi van rijzen, he

 64. Inge van Duijnhoven says:

  juli 18th, 2023 at 10:05 am (#)

  Nog altijd vol nieuwe ideeën zie ik. Klinkt heerlijk deze ingrediënten. Heb nog wat karnemelk staan dus misschien ga ik chocolade met bessen ook eens proberen. Hartelijke groet en fijne dag. Inge

 65. Elisabeth says:

  december 19th, 2023 at 3:37 pm (#)

  Nu de kerstvariatie gemaakt, door het deeg 1tl. speculaas/koekkruiden en een halve el. anijszaad gemengd, in het mid den amandelspijs(afgeslapt met geklutst ei), in de spijs nog 6 amarenekersen gelegd. Heerlijk!

 66. Inge van Duijnhoven says:

  december 20th, 2023 at 12:52 pm (#)

  Oh wow! dat klinkt echt fantastisch. Bedankt voor de inspiratie… Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond