Recepten

Rode pesto met zongedroogde tomaten

Rode pesto met zongedroogde tomaat

Hoewel het maken van verse pesto vele malen lekkerder is dan een potje uit de supermarkt doen maar weinig mensen het. En dat is best jammer want verse pesto is heerlijk, makkelijk en snel klaar. Dus als je 10 minuten over hebt ergens deze dagen probeer het zou ik zeggen. Deze rode pesto met zongedroogde tomaat gaat vast deel uitmaken van je vaste repertoire aan recepten.

Zongedroogde tomaat

In dit recept gebruik ik half gedroogde tomaten die lekker sappig zijn. De semi-zongedroogde van AH zijn erg lekker. Je kunt natuurlijk ook eerst zelf tomaatjes roosteren. Dat is voor de echte liefhebbers, hahaha…. Aan het pestorecept voeg ik ook wat geroosterde paprika toe. Zorgt voor een extra lekkere smaaklaag.

Andere pesto varianten

Op de website heb ik meer pesto recepten staan zoals korianderpesto en groene pesto. Allemaal met lekkere aanvullende recept suggesties erbij.

Recepten met pasta en pesto

Met deze rode pesto maakte ik een super simpele pastasaus die letterlijk in 5 minuten klaar is. Ik maakte met die saus een vega recept met pasta en geitenkaas en een recept met garnalen en olijven (binnenkort online).

Verse pesto bewaren

Doe de pesto in een schoon potje en schenk er een laagje olie overheen. Op die manier kun je de verse pesto zeker twee weken bewaren. Je kunt wat je niet gebruikt ook gerust invriezen.

Ingrediënten

Voor 1 potje

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten

30 gr pijnboompitten

1 teen knoflook

30 gr Parmezaanse kaas (in niet te grove stukken)

100 gr semi-gedroogde tomaten + 4 el olie uit de pot

50 gr geroosterde paprika uit pot

½ tl grof zeezout + ¼ tl grof gemalen peper

Rode pesto voor lekkere pasta pesto

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een pannetje met een ½ tl olie lichtbruin.

Doe samen met alle andere ingrediënten in een hoge maatbeker.

Maal alles met de staafmixer fijn.

Zelf makkelijke pesto maken

Reageer, je e-mail wordt niet getoond