Rode pesto met zongedroogde tomaat
Hoewel het maken van verse pesto vele malen lekkerder is dan een potje uit de supermarkt doen maar weinig mensen het. En dat is best jammer want verse pesto is heerlijk, makkelijk en snel klaar. Dus als je 10 minuten over hebt ergens deze dagen probeer het zou ik zeggen. Deze rode pesto met zongedroogde tomaat gaat vast deel uitmaken van je vaste repertoire aan recepten.
Zongedroogde tomaat
In dit recept gebruik ik half gedroogde tomaten die lekker sappig zijn. De semi-zongedroogde van AH zijn erg lekker. Je kunt natuurlijk ook eerst zelf tomaatjes roosteren. Dat is voor de echte liefhebbers, hahaha…. Aan het pestorecept voeg ik ook wat geroosterde paprika toe. Zorgt voor een extra lekkere smaaklaag.
Andere pesto varianten
Op de website heb ik meer pesto recepten staan zoals korianderpesto en groene pesto. Allemaal met lekkere aanvullende recept suggesties erbij.
Recepten met pasta en pesto
Met deze rode pesto maakte ik een super simpele pastasaus die letterlijk in 5 minuten klaar is. Ik maakte met die saus een vega recept met pasta en geitenkaas en een recept met garnalen en olijven (binnenkort online).
Verse pesto bewaren
Doe de pesto in een schoon potje en schenk er een laagje olie overheen. Op die manier kun je de verse pesto zeker twee weken bewaren. Je kunt wat je niet gebruikt ook gerust invriezen.
Ingrediënten
Voor 1 potje
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
30 gr pijnboompitten
1 teen knoflook
30 gr Parmezaanse kaas (in niet te grove stukken)
100 gr semi-gedroogde tomaten + 4 el olie uit de pot
50 gr geroosterde paprika uit pot
½ tl grof zeezout + ¼ tl grof gemalen peper
Reageer, je e-mail wordt niet getoond