Rode mul venkel & sinaasappel
Rode mul met venkel & sinaasappel salade is makkelijker te maken dan je misschien denkt. Mul is een beetje een vettig visje en daar passen citrusvruchten en de anijsachtige smaak van venkel heel goed bij. Venkel en sinaasappel is een klassieker en in combinatie met rode mul nog lekkerder.
Wat soort betreft behoort de rode mul tot de baarsachtigen. De vis is roze rood en makkelijk te fileren. De visboer doet het trouwens graag voor je. De smaak is wat sterker en tegelijkertijd verfijnder dan rode poon waar deze vis vaak mee vergeleken wordt.
Deze vis kun je zowel bakken, grillen als in de oven bereiden.
Andere vis recepten
Pittige garnalen met harissa & citroen
Parelcouscous met zeekraal & zalm
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 5 minuten (excl salade maken)/ oventijd 10 minuten
Olijfolie
2 filets (tussengerecht) of 4 filets (hoofdgerecht)
Paar takjes tijm
Zout en peper
Salade sinaasappel & venkel (zie recept)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C. Dep de vis droog en bestrijk boven- en onderkant met olijfolie. Leg een paar takjes tijm in een braadslee. Leg de mulfilets met de velkant naar boven op de tijm en bestrooi met peper en zout.
Zet de mul ca. 10 minuten in de oven. De vis is gaar als hij makkelijk uit elkaar valt. Leg de mulfilets bij de salade (de tijm gebruik je verder niet).
Reageer, je e-mail wordt niet getoond