Rode bessen compote met limoen
Onverwachte hit deze… Van mijn buurvrouw kreeg ik een bakje hele rijpe rode bessen. Tja wat te doen? Want die eet ik zo 1 2 3 ook niet helemaal op. Een beetje snuffelen in mijn specerijenlade en koelkast en daar kwam deze rode bessen compote met limoen uit. Superlekker op de yoghurt bij het ontbijt, over een bol vanille-ijs en wat mij betreft het allerlekkerst over pannenkoeken.
Compote of jam
Omdat ik niet zoveel geleisuiker gebruik blijft het geheel dunner dan jam. Ook zitten er nog bijna hele bessen in. Dan is het een compote in plaats van jam. Toch gebruikte mijn buuf het ook als jam over haar cracker. Je kunt er dus alle kanten mee uit.
Meer jam en compote recepten
Er valt wel wat te kiezen…. Wat dacht je van:
Ingrediënten
Voor 1 flinke pot
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
400 gr rode bessen
Sap van 1 limoen, ongeveer 2 el
1 tl vanille extract
1 steranijs
200 gr geleisuiker
Bereiding
Tip: rol je limoen stevig heen en weer en snijd dan doormidden. Gebruik een pers dan haal je er veel meer sap uit dan uitknijpen met je hand.
Bessen koken
Breng de bessen met het limoensap en vanille extract aan de kook. Doe na 1 minuut de steranijs en geleisuiker erbij. Laat 4 minuten pruttelen, roer een paar keer door.
In schone pot doen
Haal de steranijs eruit. Giet de compote in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond