Recepten

Rode bessen compote met limoen

Rode bessen compote met limoen

Onverwachte hit deze… Van mijn buurvrouw kreeg ik een bakje hele rijpe rode bessen. Tja wat te doen? Want die eet ik zo 1 2 3 ook niet helemaal op. Een beetje snuffelen in mijn specerijenlade en koelkast en daar kwam deze rode bessen compote met limoen uit. Superlekker op de yoghurt bij het ontbijt, over een bol vanille-ijs en wat mij betreft het allerlekkerst over pannenkoeken.

Compote of jam

Omdat ik niet zoveel geleisuiker gebruik blijft het geheel dunner dan jam. Ook zitten er nog bijna hele bessen in. Dan is het een compote in plaats van jam. Toch gebruikte mijn buuf het ook als jam over haar cracker. Je kunt er dus alle kanten mee uit.

Meer jam en compote recepten

Er valt wel wat te kiezen…. Wat dacht je van:

Pruimencompote / jam

Kersencompote

Gemarineerde vijgen

Kersenjam uit de 17e eeuw

Ingrediënten

Voor 1 flinke pot

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten

400 gr rode bessen

Sap van 1 limoen, ongeveer 2 el

1 tl vanille extract

1 steranijs

200 gr geleisuiker

Rode bessen compote met limoen

Bereiding

Tip: rol je limoen stevig heen en weer en snijd dan doormidden. Gebruik een pers dan haal je er veel meer sap uit dan uitknijpen met je hand.

Bessen koken

Breng de bessen met het limoensap en vanille extract aan de kook. Doe na 1 minuut de steranijs en geleisuiker erbij. Laat 4 minuten pruttelen, roer een paar keer door.

In schone pot doen

Haal de steranijs eruit. Giet de compote in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Compote maken van rode bessen

Reageer, je e-mail wordt niet getoond