Recepten

Salade orzo, zongedroogde tomaat & olijven

Salade Orzo tomaat en olijven

Orzo ik ben er gek op. Vooral deze salade orzo met zongedroogde tomaat en olijven. Hij barst van de smaak. De pasta maakt het een complete maaltijd en deze salade is super easy vooraf te maken. Ook heel fijn voor een feestje of een etentje met vrienden waarbij je meerdere dingen op tafel wilt zetten. Deze maaltijdsalade kun je prima een dag of twee bewaren dus fijn als je wilt mealpreppen.

Orzo of riso?

De andere naam voor orzo is riso, rissoni of rijstpasta. Het heeft de grootte van een rijstkorrel en wordt daarom vaak in salade en soep gebruikt. Omdat de pasta klein is werkt hij fijn in salades. Je hebt niet meteen een mondvol pasta maar je kunt meerdere ingrediënten aan je vork prikken. Tegenwoordig redelijk goed verkrijgbaar in de supermarkt en anders in een Mediterrane winkel.

Meer salades

Voor meer inspiratie….

Quinoa salade met kip & tomaat

Pastasalade met Italiaanse smaken

Tomatensalade geitenkaas & basilicumdressing

Ingrediënten

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 15 minuten

Voor 4 a 5 personen als hoofdgerecht of 8 a 10 personen als bijgerecht (maak gerust deze portie, de salade is ook heerlijk als lunchgerecht, wij zijn altijd blij als er wat overblijft..)

Olijfolie

350 gr orzo

2 potten semi-zongedroogde tomaten  (AH is erg lekker)

2 stengels bleekselderij

200 gr dunne groene asperges

1 pot zwarte olijven (kalamata), uitlekgewicht ca 150 gr.

15 gr bladpeterselie

15 gr dille

200 gr feta

100 gr pijnboompitten

5 augurken

Zout en peper

Salade orzo, zongedroogde tomaat & olijven

 

Bereiding

Kook de orzo in ca. 7 min gaar in gezouten water en spoel af.

Giet de tomaten af en vang het vocht op. Snijd de tomaten in reepjes en voeg samen met een paar eetlepels van de tomatenolie toe aan de orzo en meng goed.

Snijd de asperges in stukken en kook 2 a 3 minuten in gezouten water. Zorg dat ze nog beet hebben en spoel af onder koud water. Haal de harde draden van de bleekselderij af en snijd in dunne plakjes. Halveer de olijven. Voeg de asperges, bleekselderij en de uitgelekte olijven toe aan de orzo.

Snijd de augurken fijn en de feta in blokjes. Snijd de peterselie en dille fijn. Doe een el olie in een kleine pan met een flinke snuf zout. Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen (op een stukje keukenpapier). Voeg allemaal toe aan de orzo.

Breng verder op smaak met de olie van de tomaten en peper en zout.

(klik op de foto voor een vergroting)

Salade orzo, zongedroogde tomaat & olijven

Reageer, je e-mail wordt niet getoond