Broodje fenegriekkaas & dressing
Soms is het leven zo simpel als een broodje kaas. In dit geval een broodje fenegriekkaas & dressing. Lekker als lunch of op drukke dagen als je even geen tijd hebt om te koken.
Waar dit broodje mij aan herinnert lees je in de blog ‘Groningen onheilspellend en betoverend. Sinds onze kennismaking met Groningen is fenegriekkaas voor mij verbonden aan het Gronings landschap. Buiten dat is dit broodje fenegriekkaas & dressing natuurlijk ontzettend lekker, dus als je een broodje kaas eet maak er dan een feestje van!
Fenegriek is veelzijdig
Fenegriek heeft veel verschillende toepassingen. Fenegriekzaad wordt oa verwerkt in kaas en curry’s. Het poeder is heel geschikt om gerechten zoals deze vegetarische erwtensoep een warme smaak te geven. En dan heb je ook nog het blad. Daar heb ik een heerlijk stoofgerecht van garnalen, tomaten & fenegriekblad mee gemaakt. Het blad is niet zo makkelijk te vinden maar wat mij betreft een van de lekkerste smaakmakers die er bestaan.
Ingrediënten
Voor 1 broodje
Voorbereiding 5 minuten (incl dressing maken) / bereiding 5 minuten
Een lekker broodje, het liefst volkoren, zuurdesem, of een lekker broodje met zaadjes
Handje rucola of andere pittige sla
Paar walnoten, grof gehakt
1 el dille mosterd dressing (zie recept)
Paar plakken fenegriekkaas (van geit of koe, allebei lekker)
Reageer, je e-mail wordt niet getoond