Recepten

Broodje fenegriekkaas

Broodje fenegriekkaas & dressing

Soms is het leven zo simpel als een broodje kaas. In dit geval een broodje fenegriekkaas & dressing. Lekker als lunch of op drukke dagen als je even geen tijd hebt om te koken.

Waar dit broodje mij aan herinnert lees je in de blog ‘Groningen onheilspellend en betoverend. Sinds onze kennismaking met Groningen is fenegriekkaas voor mij verbonden aan het Gronings landschap. Buiten dat is dit broodje fenegriekkaas & dressing natuurlijk ontzettend lekker, dus als je een broodje kaas eet maak er dan een feestje van!

Fenegriek is veelzijdig

Fenegriek heeft veel verschillende toepassingen. Fenegriekzaad wordt oa verwerkt in kaas en curry’s. Het poeder is heel geschikt om gerechten zoals deze vegetarische erwtensoep een warme smaak te geven. En dan heb je ook nog het blad. Daar heb ik een heerlijk stoofgerecht van garnalen, tomaten & fenegriekblad mee gemaakt. Het blad is niet zo makkelijk te vinden maar wat mij betreft een van de lekkerste smaakmakers die er bestaan.

Ingrediënten

Voor 1 broodje

Voorbereiding 5 minuten (incl dressing maken) / bereiding 5 minuten

Een lekker broodje, het liefst volkoren, zuurdesem, of een lekker broodje met zaadjes

Handje rucola of andere pittige sla

Paar walnoten, grof gehakt

1 el dille mosterd dressing (zie recept)

Paar plakken fenegriekkaas (van geit of koe, allebei lekker)

Bereiding

Beleg het broodje met rucola en 1 el dressing. Leg de kaas erop met de gehakte walnoten.

Broodje fenegriekkaas

Reageer, je e-mail wordt niet getoond