Recepten

Snelle pasta met zalm

Snelle pasta met zalm

Snelle pasta met zalm. Wie wil er met een volle agenda doordeweeks niet binnen 15 minuten klaar zijn met koken? Zeker als je nog gaat sporten of het kroost naar de voetbaltraining moet brengen. Dan is deze snelle pasta met zalm een uitkomst. Lekker, voldoende groenten en een allemansvriend.

Verse kruiden

In mijn recepten gebruik ik vaak verse kruiden en specerijen. Ze liften een gerecht daarmee snel naar een hoger niveau, zonder extra moeite. Ook bij deze pasta is dat het geval. De hoeveelheid dille en peterselie klinkt misschien veel maar het verandert de smaak enorm. En zelfs een gerecht wat in 15 minuten op tafel staat mag lekker smaken toch?

Kookzuivel, wat is dat?

Met kookroom kun je snel een lekkere saus maken. Maar meestal heeft kookroom een vetpercentage van 20 tot 35%. Erg vet en calorierijk dus. Gebruik voor dit recept ‘kookzuivel’ met een vetpercentage van 7%. Lekker mager, smaakt en werkt prima! Je vindt het in pakjes van ca. 200 ml in de koelvitrine bij de melk- en roomproducten.

Meer makkelijke pastarecepten…

Zin in meer pasta? Kijk hier…

Pasta uit de oven met tomaat & mozzarella

Pastasalade Italiaanse smaken

Pasta met tomaat & tonijn

Ravioli met Marokkaans stoofvlees  (is heerlijk, wel wat meer werk)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten

200 gr penne (of een andere pastasoort)

Olie/boter

1 sjalot

1 teen knoflook, fijn gehakt

2 courgettes

200 gr doperwten (diepvries)

200 ml kookzuivel 7% vetgehalte

15 gr dille, fijn gesneden (dunne stelen ook gebruiken)

15 gr bladpeterselie, fijn gesneden (dunne stelen ook gebruiken)

Sap van een halve citroen

100 gr gerookte zalmblokjes

Grof gemalen peper en zeezout

Optioneel: Geschaafde Parmezaanse kaas

Pasta in 15 minuten

Makkelijk pasta recept met zalm

Bereiding

Pasta koken in gezouten water

Kook de penne in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de sjalot en knoflook. Verhit een el olie/boter in een hapjespan en stoof de ui met de knoflook in 2 minuten zachtjes gaar.

Courgette snijden en stoven

Was de courgette en snijd in vier lange repen. Verwijder eventueel het hart (kan soms wat bitter zijn).  Snijd de lange repen in schuine stukjes.

Doe de courgette in de hapjespan en stoof 5 minuten. Doe dan de kruiden, doperwten en kookzuivel erbij. Laat op laag vuur 3 minuten zachtjes garen/pruttelen.

Op smaak brengen

Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta bij de groenten, voeg het citroensap toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als je meer saus wilt.

Schep op de borden en garneer met de gerookte zalm en eventueel Parmezaanse kaas.

Pasta met zalm en groenten

Reageer, je e-mail wordt niet getoond