Recepten

Romige kip champignons & spinazie

Romige kip champignons & spinazie

Of je deze malse romige kip met champignons en spinazie nu eet met een lekker stuk stokbrood, pasta of rijst, het is allemaal even lekker. Kies waar jij zin in hebt! Dit is een heerlijke maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Er zit een roomsaus bij die gemaakt is van bouillon met kookzuivel. Niet vet dus maar wel veel smaak. En er zit naast de champignons ook nog 500 gr spinazie in dus groenten genoeg!

Hoe bak je een malse kipfilet?

Veel mensen vinden kipfilet droog en kiezen daarom liever voor kippendijen. Dat kan natuurlijk maar hoeft niet. Hoe bak je een malse kipfilet? Zorg ten eerste dat het kippenvlees echt helemaal op kamertemperatuur is. Als het vlees koud is trekt het samen zodra je het in een hete pan legt en wordt meteen taai. Verder gebruik ik in deze saus wat citroensap. Dat verzwakt de eiwitten en bindweefsel in het vlees en zorgt ervoor dat het mals(er) blijft. Daarom werkt een marinade met citroen of azijn ook zo goed bij kipfilet.

Roomsaus met kookzuivel

Roomsaus is lekker maar kan ook wat vet zijn. Hier gebruik ik kookzuivel in plaats van slagroom of kookroom. Het heeft een vetpercentage van 7%. Je vindt het in het koelvak van je supermarkt bij de slagroom en crème fraîche.

Spinazie of broccoli

Liever geen spinazie? Gebruik dan gerust broccoli. Kook de broccoli wel even voordat deze in de saus gaat.

Meer recepten met kip

Makkelijke kip uit de oven

Stamppot met kipfilet (licht en luchtige stamppot)

Bulgur met citroenkip

Afghaanse kip in kurkuma yoghurtsaus

Roti met kip

Aziatische kip uit de oven

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 25 minuten

4 kipfilets

2 el (olijf)olie

25 gr boter (of meer olie, boter is lekkerder)

1,5 tl kerriepoeder

2 tenen knoflook, gehakt

5 kleine takjes tijm

2 sjalotten, fijn gesnipperd

250 gr champignons

1 el citroensap

200 ml kippenbouillon

200 ml kookzuivel, 7% vetgehalte

40 gr Parmezaanse kaas, geschaafd

500 gr (baby) bladspinazie

Grof gemalen peper en zeezout

Optioneel: paar takjes bladpeterselie, fijn gesneden

Naar keuze stokbrood, (200 gr) pasta of (200 gr) rijst.

Kip in romige saus met veel groenten

Bereiding

Tip vooraf: Zorg dat je vlees echt goed op kamertemperatuur is. Daarmee blijft het mals.

Kipfilet bakken

Verwarm de olie en boter in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Bak op halfhoge temperatuur in 5 minuten goudbruin. Regelmatig keren. Haal uit de pan en leg op een bord.

Saus maken

Doe nu de kerrie, knoflook, sjalot en tijm in de pan. Bak 2 minuten tot de sjalot zacht is. Voeg dan de champignons toe en bak 5 minuten. Voeg het citroensap, bouillon en kookzuivel toe. Verwarm en leg de kipfilets terug in de pan. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Verwijder de takjes tijm. Leg de spinazie in twee porties in de pan en laat slinken. Strooi de Parmezaanse kaas erover en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met de bladpeterselie en serveer direct.

Serveer met brood, pasta of rijst.

Kipfilet mals bakken met romige saus

Reacties

  1. Stephanie says:

    februari 8th, 2022 at 11:18 am (#)

    Ik heb je gemist!
    En meteen een recept wat met bloemkoolrijst bij mij op tafel kan.
    Dank je wel.

  2. Inge van Duijnhoven says:

    februari 8th, 2022 at 8:18 pm (#)

    Ik ben weer terug! Fijn dat het meteen een voltreffer is..

Reageer, je e-mail wordt niet getoond