Geroosterde druiven uit de oven
Het is likkebaardend lekker en dit recept is perfect als borrelhap, lunch of voorgerecht. Deze geroosterde druiven uit de oven met camembert en stokbrood waren hier in een mum van tijd op. De inspiratie voor deze druiven haalde ik uit een bezoekje aan het LAM ook bekend als het Food Art Museum. Daar ligt een enorme tros druiven gemaakt van half edelstenen. Nieuwsgierig naar het verhaal? Lees dan de blog over mijn bezoekje aan dit fascinerende museum in Lisse.
Druiven roosteren
Het is echt makkelijk te maken, iedereen kan het. Mix de dressing, besmeer de druiven en de oven doet de rest. Ik schoof de camembert bij de druiven in de oven en dat gesmolten kaasje is de perfecte aanvulling.
Meer lekkere recepten
Op zoek naar meer lekkere recepten die geschikt zijn als hapje, lunchgerecht of voorgerecht? Wat dacht je van:
Pruimen met geitenkaas & toast
Hummus van doperwten met dukkah
Ingrediënten
Voorbereiding 10 min / oventijd 10 a 15 min
500 gr druiven
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl honing
Grof gemalen peper en zout
1 takje rozemarijn
Ronde camembert in doosje
Stokbrood
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C hetelucht. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing en wat peper en zout in een kommetje. Besmeer de druiven met de dressing. Gebruik hiervoor een kwastje. Leg in een braadslee (ik gebruikte een metalen, die verhit snel).
Open de camembert en verwijder het plastic. Knip een stukje bakpapier en leg in het houten doosje van de kaas. Leg de camembert erin en maak een paar sneetjes in de kaas. Steek het takje rozemarijn in de kaas. Zet in de braadslee bij de druiven.
Schuif de braadslee in de oven en rooster beide ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is en het vel van de druiven een klein beetje openbarst. Een afbakstokbrood leg je eventueel tegelijkertijd in de oven.
Haal de druiven en kaas uit de oven. Leg op een schaal en serveer met het brood.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond