Recepten

BBQ-saus - zelfgemaakte ketchup

BBQ saus ‘the best’

Hamburgersaus, barbecuesaus, geef er maar een naam aan. Wat ik er verder over kan zeggen? Deze diepe rokerige BBQ saus is ‘the best’ echt waar… Gemaakt met ingrediënten die de meeste mensen in hun keukenkastje hebben staan. Snel klaar en goed te bewaren. Deze saus heb ik gemaakt voor een vegaburger maar gebruik hem gerust bij een worstje of BBQ. Allemaal lekker…

Vegetarische burger

Voor mijn blog Food is fictie heb ik een vegetarische hamburger gemaakt die zo goed mogelijk de smaak van vlees benaderd. En daar hoort natuurlijk een zelfgemaakte saus bij! De vegetarische hamburger bestaat vooral uit gedroogde paddenstoelen, ui, linzen en noten. Sojasaus en gerookt paprikapoeder geven er extra smaak aan.

Vegetarische BBQ-saus

Deze saus is zo goed als vegetarisch. Wel heb ik worcestersaus gebruikt en daarin zit visextract. Wil je 100% vegetarisch gaan? Vervang de worcestersaus dan door 2 tl donkere Chinese sojasaus (geen ketjap) en 1 tl sambal.

Visburger

Probeer ook eens deze zalmburger met Green Goddess dressing.

Ingrediënten

Voor ca 150 ml

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 25 minuten

1 el zonnebloemolie

1 teen knoflook, geperst

1 sjalot, zo klein mogelijk gesnipperd

1 tl gerookt paprikapoeder

1,5 tl tomatenpuree

8 el ketchup

2 el worcestersaus

1 el grove mosterd

1 tl bruine basterdsuiker

1 el citroensap

1 el witte wijnazijn

¼ tl grof gemalen peper

½ tl grof gemalen zeezout

BBQ-saus - zelfgemaakte ketchup

Bereiding

Doe het sjalotje met de olie, knoflook, gerookt paprikapoeder en tomatenpuree in een pannetje. Laat op laag vuur 2 minuten garen. Roer regelmatig zodat er niets aan de bodem blijft plakken. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer door en laat op heel laag vuur zachtjes 20 minuten pruttelen. Verdun de saus eventueel met water als je de smaak te sterk vindt (maar proef vooral ook met vlees erbij, dan past de stevige smaak juist heel goed!).

BBQ-saus - zelfgemaakte ketchup

Reacties

  1. Stephanie says:

    maart 10th, 2021 at 4:45 pm (#)

    Die ga ik maken voor bij de spareribs … of beter, ik ga ze erin leggen … 😀

  2. Inge van Duijnhoven says:

    maart 10th, 2021 at 4:46 pm (#)

    Oehhh….. lekker!

Reageer, je e-mail wordt niet getoond