Recepten

Raita bijgerecht uit India

Raita bijgerecht uit India

Bij veel Indiaase rijstgerechten en curry’s wordt raita geserveerd. Het is een verkoelende yoghurtdip die zorgt dat de hitte wat gedempt wordt. Meestal eten we de curry’s hier niet zo heet als in India. Toch is deze Raita, zeker als je er ook naanbrood bij eet, lekker als bijgerecht bij de volgende recepten; curry uit Sri Lanka, kruidige gehaktballen, Tikka Masala of de groentecurry met bloemkool en spinazie.

Wat is het verschil tussen raita en tzatziki

In beide zit yoghurt en komkommer. Verder zit er in raita komijnzaad en in tzatziki knoflook. Persoonlijk vind ik een paar granaatappelpitjes ook lekker in raita maar dat is niet authentiek.

Curry recepten

Hieronder vind je nog meer curry recepten, zowel vegetarisch als met kip.

Thaise curry Massaman vegetarisch

Thaise curry met garnalen

Indonesische curry met kip

Ingrediënten

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten

Voor 4 personen

Halve komkommer

Halve tl gemalen komijnzaad (of ½ tl zaadjes roosteren en fijnmalen, is wel lekkerder)

100 gr dikke yoghurt

1 el citroensap

½ tl grof gemalen zeezout

Handje muntblaadjes, fijngesneden (ca 5 gr)

Optioneel: een paar granaatappelpitjes

Lekkere komkommer dip

Bereiding

Halveer de komkommer in de lengte. Schraap de zaadlijst eruit met een lepeltje. Snijd de komkommer in (hele) kleine stukjes.

Voeg de yoghurt, citroensap, komijnzaad en munt toe. Breng op smaak met grof zeezout. Garneer eventueel nog met wat muntblaadjes en/of granaatappelpitjes.

Raita of Tzatziki?

Reageer, je e-mail wordt niet getoond