Raita bijgerecht uit India
Bij veel Indiaase rijstgerechten en curry’s wordt raita geserveerd. Het is een verkoelende yoghurtdip die zorgt dat de hitte wat gedempt wordt. Meestal eten we de curry’s hier niet zo heet als in India. Toch is deze Raita, zeker als je er ook naanbrood bij eet, lekker als bijgerecht bij de volgende recepten; curry uit Sri Lanka, kruidige gehaktballen, Tikka Masala of de groentecurry met bloemkool en spinazie.
Wat is het verschil tussen raita en tzatziki
In beide zit yoghurt en komkommer. Verder zit er in raita komijnzaad en in tzatziki knoflook. Persoonlijk vind ik een paar granaatappelpitjes ook lekker in raita maar dat is niet authentiek.
Curry recepten
Hieronder vind je nog meer curry recepten, zowel vegetarisch als met kip.
Thaise curry Massaman vegetarisch
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
Voor 4 personen
Halve komkommer
Halve tl gemalen komijnzaad (of ½ tl zaadjes roosteren en fijnmalen, is wel lekkerder)
100 gr dikke yoghurt
1 el citroensap
½ tl grof gemalen zeezout
Handje muntblaadjes, fijngesneden (ca 5 gr)
Optioneel: een paar granaatappelpitjes
Reageer, je e-mail wordt niet getoond