Pittige komkommersalade
Een pittige komkommersalade is erg lekker bij Indische balletjes met rijst en allerlei curry’s zoals deze Indonesische curry met kip. Je kunt de salade op verschillende manieren maken. Hier heb ik rijstazijn, limoen, een pepertje, honing en koriander gebruikt.
Rijstazijn
Deze azijnsoort wordt gemaakt van gefermenteerde rijst en heet ook wel sushiazijn. De smaak is te vergelijken met witte wijnazijn. Toch is er een verschil. Persoonlijk vind ik sushiazijn in zoetzure komkommer erg lekker. Rijstazijn is buiten de koelkast zo goed als onbeperkt houdbaar.
2x recept met zoetzure komkommer
Als je geen sushiazijn op voorraad hebt (en je wilt het ook niet kopen) kun je deze makkelijke zoetzure komkommer maken met witte wijnazijn. Zit ook geen koriander in mocht je daar niet van houden. Voor ieder wat wils dus…!
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
2 mini komkommers (ca 20 cm lang, niet te verwarren met snack komkommer), of 1 grote
1 rode peper, zaadjes en zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes
½ bosje koriander, grof gesneden (steeltjes kun je ook gebruiken, deze fijn snijden)
2 el sushiazijn
1 el plantaardige olie, bijv zonnebloem
1 tl honing
Sap van een halve limoen
Zout en peper
Bereiding
Snijd de komkommers doormidden en schraap met een lepeltje de zaadlijst eruit. Anders wordt je salade veel te waterig. Meng met de reepjes rode peper en koriander.
Meng in een kommetje de sushiazijn met olie, honing, limoen, zout en peper en schenk over de komkommer. Schep door elkaar en laat bij voorkeur 20 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond