Pittig zoetzuur van verschillende groenten
Love, love, love zoetzuur in allerlei soorten. Maar deze is toch wel heel erg lekker. En de kleur is natuurlijk fantastisch. Deze zoetzuur van verschillende groenten past bij veel gerechten. Aziatische gerechten maar ook die uit het Midden-Oosten. Er zit namelijk ook wat Fenegriekzaad in en dat heeft een fijne warme smaak.
Veel recepten voor zoetzuur
Op de site vind je allerlei zoetzuur recepten. Van snelle komkommer tot rode kool die wat langer tijd nodig heeft. Check deze links voor inspiratie.
Zoetzuur combineren
En zoek je wat inspiratie om te combineren dan kan ik je onderstaande recepten van harte aanbevelen:
Ingrediënten
Voor 2 potten
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 15 minuten
500 ml water
500 ml witte wijnazijn
2 tl fenegriekzaadjes (toko)
50 gr fijne kristalsuiker
½ tl chilipoeder
20 gr fijn keukenzout
100 gr bloemkool in kleine roosjes
10 bospeentjes in schuine plakken (evt in verschillende kleuren
4 gekookte rode bieten, in kleine stukken
2 verse lange pepers (geel, groen of rood)
4 baby komkommers in schuine parten
Bereiding
Doe het water met de azijn, fenegriekzaadjes, suiker, chilipoeder en zout in een pan.
De groenten koken
Breng aan de kook en voeg de bloemkool en bospeentjes toe. Laat ca 5 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Doe de gekookte biet, pepers en komkommer erbij en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Pot vullen
Haal de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen. Schep de groenten in schone potten en giet het azijnmengsel erover. Sluit met een deksel.
Tip: wil je de groenten lang bewaren? Gebruik dan een steriele pot en schep de hete groenten en azijn direct na het koken in de pot en sluit af.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond