Recepten

Pittige zoetzuur van verschillende groenten

Pittig zoetzuur van verschillende groenten

Love, love, love zoetzuur in allerlei soorten. Maar deze is toch wel heel erg lekker. En de kleur is natuurlijk fantastisch. Deze zoetzuur van verschillende groenten past bij veel gerechten. Aziatische gerechten maar ook die uit het Midden-Oosten. Er zit namelijk ook wat Fenegriekzaad in en dat heeft een fijne warme smaak.

Veel recepten voor zoetzuur

Op de site vind je allerlei zoetzuur recepten. Van snelle komkommer tot rode kool die wat langer tijd nodig heeft. Check deze links voor inspiratie.

Zoetzuur van komkommer

Rode bieten in zoetzuur

Radijs in zoetzuur

Venkel in zoetzuur

Rode kool in zoetzuur

Zoetzuur combineren

En zoek je wat inspiratie om te combineren dan kan ik je onderstaande recepten van harte aanbevelen:

Afghaanse kip

Tikka Masala

Curry uit Sri Lanka

Smoorkip van Richard

Gekruid gehakt met platbrood

Ingrediënten

Voor 2 potten

Voorbereiding 15 minuten / bereiding 15 minuten

500 ml water

500 ml witte wijnazijn

2 tl fenegriekzaadjes (toko)

50 gr fijne kristalsuiker

½ tl chilipoeder

20 gr fijn keukenzout

100 gr bloemkool in kleine roosjes

10 bospeentjes in schuine plakken (evt in verschillende kleuren

4 gekookte rode bieten, in kleine stukken

2 verse lange pepers (geel, groen of rood)

4 baby komkommers in schuine parten

Zoetzuur voor Aziatische en Midden-Oosten recepten

Bereiding

Doe het water met de azijn, fenegriekzaadjes, suiker, chilipoeder en zout in een pan.

De groenten koken

Breng aan de kook en voeg de bloemkool en bospeentjes toe. Laat ca 5 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Doe de gekookte biet, pepers en komkommer erbij en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.

Pot vullen

Haal de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen. Schep de groenten in schone potten en giet het azijnmengsel erover. Sluit met een deksel.

Tip: wil je de groenten lang bewaren? Gebruik dan een steriele pot en schep de hete groenten en azijn direct na het koken in de pot en sluit af.

Zelf zoetzuur maken is makkelijk

Reageer, je e-mail wordt niet getoond