Piadina met mozzarella & tomaat
Een piadina, ook wel piadine genoemd, is een Italiaanse wrap of tortilla. Eigenlijk is quesadilla misschien nog een betere vergelijking want je rolt de piadina niet op maar klapt hem dubbel. Het is een makkelijk recept voor een lunch of snack want het enige wat je hoeft te doen is de piadina even 1 minuut bakken in een pan, vullen en dubbelklappen. Ik heb twee varianten gemaakt. Een traditionele piadina met mozzarella & tomaat en een met tomatensaus, mozzarella, champignons en Italiaanse kruiden. Je kunt er alle kanten mee uit. Hieronder vind je nog wat suggesties voor de vulling.
Wat is een Piadina?
Oorspronkelijk komt de Piadina uit de streek Emilia Romagna in Italië. Het brood wordt op een hete steen gebakken. Eigenlijk zoals een pizza. In Italië eten ze een piadina als een soort voorgerecht.
Piadine zelf maken?
Het is een makkelijk deeg dus je kunt de piadine ook zelf maken. Ik doe dat hier niet. De piadines die je in de winkel koopt smaken prima en daarmee blijft het een lekker makkelijk recept.
Vulling voor Piadine
Hieronder wat suggesties maar er is veel meer mogelijk…
Piadina met rode pesto, plakjes olijf, prosciutto, rucola
Piadina met tomatensaus, mozzarella, tomaten, verse spinazie
Of ga naar het recept hieronder.
Piadina of Pinsa?
Een andere lekkere lunch of snack is een Pinsa. Wat dat is lees je in dit recept.
Meer lekkere lunch recepten
Gezonde tonijnsalade met appel
Pruimen met geitenkaas op toast
Bagel met doperwthummus en zalm
Omelet met spinazie, geitenkaas en pesto
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
2 piadina’s
2 el rode pesto
4 plakken prosciutto
2 kleine tomaten
120 gr mozzarella
Of
2 piadina’s
2 el tomatensaus/passata met basilicum
100 gr champignons
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
50 gr pittige geraspte kaas
Bereiding
Snijd de mozzarella, tomaten en/of champignons in dunne plakjes. Laat de tomaten even uitlekken anders wordt de piadina te nat.
Piadina met prosciutto
Bak een piadina in een droge koekenpan (dus zonder olie) aan beide kanten 1 minuut. Beleg de ene helft van de piadina met pesto, prosciutto, tomaten en mozzarella en klap dicht. Bak nog een halve minuut en keer om. Bak nog een halve minuut. Haal uit de pan en snijd in stukken. Herhaal met de 2e piadina.
Piadina met champignons
Bak de champignons vooraf met wat peper en zout lekker bruin. Bak een piadina in een droge koekenpan (dus zonder olie) aan beide kanten 1 minuut. Beleg de ene helft van de piadina met de tomatensaus, gebakken champignons, Italiaanse kruiden en geraspte kaas en klap dicht. Bak nog een halve minuut en keer om. Bak nog een halve minuut. Haal uit de pan en snijd in stukken. Herhaal met de 2e piadina.
Serveer met een salade of rauwkost.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond